"Naftogaz" – kratos


2009-03-05
BNS, BBC inf.

Ukrainos valstybinei kontroliuojančiai bendrovei "Naftogaz Ukrainy" suduotas teisėsaugos smūgis. Vakar į bendrovės pastatą įsiveržę žmonės tikrino įmonės dokumentus ir veiklos ataskaitas.

"Žmonės, apsirengę maskuojamąja uniforma, nustūmė į šalį apsaugininkus, nepateikdami jokių dokumentų", – vakar pranešė bendrovės atstovas spaudai Valentinas Zemlianskis. Pasak jo, iš viso bendrovės biure darbavosi 15–20 žmonių.

Informaciją patvirtino Ukrainos saugumo tarnybos (UST) vadovo pavaduotojas Valerijus Choroškovskis. Anot jo, teisėsaugos institucijos tikrino bendrovės veiklą dėl dujų sutarties su Rusija. "Bendrovėje "Naftogaz" dirba tyrimo grupė, o ne kažkokie žmonės su kaukėmis", – sakė jis.

UST vėliau išplatino pranešimą, kad tarnybos darbuotojai atėjo į bendrovės "Naftogaz" biurą, tirdami baudžiamąją bylą, iškeltą dėl fakto, kad bendrovės pareigūnai užvaldė 6,3 mlrd. kub. m dujų. "Ten atėjo mūsų tyrėjai, kuriuos lydi keli būrio "Alfa" darbuotojai", – pareiškė UST sekretorė spaudai Marina Ostapenko. Pasak jos, viskas vyksta pagal įstatymus.

"Naftogaz" spaudos tarnyba pareiškė, kad UST tyrėjai mėgino paimti susitarimų su "Gazprom" dėl gamtinių dujų tranzito ir tiekimo 2009–2019 m. originalus. Jei tai pasitvirtins, pasak V.Zemlianskio, bendrovės darbas bus sustabdytas.