Drabužius išlyginantis ir sulankstantis robotas – jau realybė

Drabužių, patalynės lyginimas mažai kam asocijuojasi su malonumu ar buitine meditacija po išsunkusios darbo dienos.

Kur kas realesnis vaizdas – skalbinių krūva, badanti akis ir laukianti jūsų įkvėpimo. Įkvėpimą visai netrukus bus galima pasilikti kitiems iššūkiams – robotas, lyginantis ir sulankstantis drabužius – jau pakeliui.

Prisipažinkite – lygindami „niekaip nesibaigiančią“ skalbinių krūvą esate pagalvoję apie tokį stebuklą: paspaudei mygtuką – drabužiai išlyginti, paspaudei kitą – sulankstyti, paspaudei trečią – dailiai sudėlioti spintoje. Na, pastarąjį darbą vis dar teks ilgai atlikti patiems ar namų tvarkytojoms, tačiau pirmąsias dvi svajones materializavo kompanija „FoldiMate“.

„Robotas, sukurtas išgelbėti santuokas visame pasaulyje“ – taip šmaikščiai pristatomas revoliucingas kūrinys.

Šis robotas pats nepriekaištingai pasirūpina skalbiniais – vos per minutę drabužį išlygina, sulanksto ir pakvėpina. Panašaus dydžio kaip įprasta skalbyklė – 82 cm aukščio ir 71 cm pločio – stebukladaris turi keturis mygtukus: 1 – sulankstymo, 2 – lyginimo, 3 – pakvėpinimo, 4 – pasirenkamas išlyginti ir sulankstyti paruošto skalbinio tipas.

Nereikia pernelyg įsisvajoti. Robotas – ne visagalis ir turi savo ribas: jis gali sutvarkyti daugiausia 15 drabužių ir negali sulankstyti per didelių ar per mažų skalbinių, pvz., patalynės ar kojinių. Visgi tokie menki trūkumai, matyt, pirkėjų neatbaidys. „Menkas“ faktas – tobulai sulankstyti drabužį reikia vos 10-ies sekundžių. Robotas pirkėjus turėtų pasiekti 2018-aisiais, o išankstiniai užsakymai bus priimami jau kitąmet. Numatoma jo kaina yra 700–800 JAV dolerių (628– 763 eurų). 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių