Kviečia pasižvalgyti: „Mokslo salos“ projektas – finišo tiesiojoje

  • Teksto dydis:

Nemuno saloje jau ryškiai matomas „Mokslo salos“ pastatas. Miesto atstovai pakvietė pasižvalgyti po statomą objektą, kuriame po to karaliaus įvairios mokslo idėjos.

„Šiandien turime jums puikių žinių – Nemuno saloje kylančiame Mokslo ir inovacijų centre statybos darbai artėja finišo link.

Įrengtos visos monolitinės konstrukcijos: poliai, sienos, grindys, sumontuotos lauko vitrinos, apšiltintas stogas. Pastato viduje ryškėja planetariumo kontūrai. Jame lankytojai bus kviečiami ne tik į kosmoso pažinimo keliones, bet ir virtualių projekcijų programas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Kauno savivaldybės atstovai.

Nuotraukose matyti, kad saloje iš tiesų jau matomos ne tik pagrindinės pastato konstrukcijos, bet ir ovalios formos, tapsiančios pastato akcentu.

„Dabar intensyvūs darbai verda ties pagrindiniu įėjimu, kuriuo lankytojai pateks į vidų per pastato stogą. Jo akcentas – 21 metro skersmens ore „pakibęs“ diskas, jau tapęs „Mokslo salos“ simboliu. Taip pat ruošiamasi stogo apželdinimo darbams“, – apie tai, ką statybininkai saloje veikia, komentavo savivaldybė.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Nors pastate dar kol kas šeimininkauja rangovai, tačiau jau dėliojamos ir ekspozicijos. Šiuo metu jau parengtas nuolatinės ekspozicijos planas ir pradėti gaminti eksponatai – iš viso numatyta įrengti 140.

„Planuojama, kad jie Kauną pasieks dar rudenį“, – pridūrė miesto atstovai.

„Parodos muziejuje bus suskirstytos į septynias nuolatines temas: žmogaus kūnas ir sveikata, maistas, gamta ir aplinka, atliekos ir tarša, energija, transportas bei komunikacija. Lankytojai galės lavinti savo kūrybiškumą atlikdami bandymus ir tyrimus. Čia bus įrengta ir speciali paroda mažiausiems (3–6 metų) lankytojams, pritaikyta jų poreikiams ir pažinimui“, – kas laukia įėjus į „Mokslo salą“, vardijo savivaldybės specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aciu Dievui kad sutvarke ta sabakstyna miesto centre.

Vovai

Vovai portretas
ruZki, nepezėk apie savo utėlyną. Niekada nebuvai mūsų miesto centro gamtos saloje ir nebūsi.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Mokslas Kaune...gal čia skiriama ,,akademikui" Aleksandravičiui, pasistačiusiam pilaitę kauno Botanikos sodo žemėje?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių