Pagerbė Kauno rajono medikus

  • Teksto dydis:

Balandžio 26-osios vakarą, minint Medicinos darbuotojų dieną, Raudondvario menų inkubatoriaus salėje skambėjo padėkos žodžiai tiems, kiekvieną dieną padeda žmogui įveikti skausmą, negalią, o sveikam – išsaugoti sveikatą.

Linkėjimai ir apdovanojimai

„Šiandien džiugi šventė – Medicinos darbuotojų diena. Šia proga nuoširdžiai dėkoju jums už pasiaukojamą darbą, kurį atliekate rūpindamiesi žmonių sveikata. Tai nepaprasta misija! Jums taip pat linkiu geros sveikatos, sėkmingo darbo ir pacientų dėkingumo“, – sveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Medikus šventėje pasveikino ir buvęs ilgametis Kauno klinikų vadovas profesorius, Kauno rajono mero visuomeninis konsultantas Juozas Pundzius. Jis linkėjo medikams gyventi ne tik ilgiau, bet ir geriau.

Savivaldybės vadovas šiais metais Kauno rajono ženklais apdovanojo tris sveikatos priežiūros įstaigas: už aktyvų prevencinių programų vykdymą įvertinta „Raudondvario klinika“, už rūpinimąsi pacientų apsauga nuo užkrečiamųjų ligų – „InMedica“, už gerėjančias vaikų ir suaugusiųjų skiepijimų apimtis – „Pilėnų klinika“.

Už profesinę kompetenciją ir atidumą pacientams Kauno rajono savivaldybės medalis (pasižymėjimo ženklą) įteiktas „Pilėnų klinikos“ šeimos gydytojai Editai Šėlienei, o už profesionalumą, mokslinius pasiekimus ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu – LSMU Kauno ligoninės gydytojai dermatovenerologei Ritai Butylkinai.

Už nepriekaištingą darbą, nuoširdų bendravimą su pacientais ir besąlygišką atsidavimą savo profesijai mero padėkos raštais ir atminimo medaliais apdovanota devyniolika Kauno rajono medicinos darbuotojų.

Apdovanojimas: medalį už gerėjančias vaikų ir suaugusiųjų skiepijimo apimtį „Pilėnų klinikos“ direktoriui Linui Urbai (viduryje) įteikė Kauno rajono meras V. Makūnas ir savivaldybės gydytoja Gabrielė Petraitė. / V. Vaičiūnės nuotr.

Daug teigiamų pokyčių

V. Makūnas pastebėjo, kad daugelis Kauno rajono gyventojų sveikatos rodiklių yra geresni už Lietuvos vidurkį. Pernai gerėjo ir pacientų aptarnavimo sąlygos, kokybė. Džiugina ir tai, kad Kauno rajono bendruomenė jau perkopė 115 tūkst. ribą, tuo pat metu daugėja Kauno rajono sveikatos priežiūros įstaigose prisiregistravusių gyventojų, kurių skaičius siekia beveik 70 tūkst.

Daugumoje pakaunės sveikatos priežiūros įstaigų įdiegtos ir jau puikiai veikia bendro skambučių centro paslaugos, siunčiamos automatinės žinutės dėl apsilankymų pas gydytojus priminimų, aktyviai viešinamos įstaigų paslaugos socialinėje erdvėje.

Kauno rajono savivaldybės taryba 2023 m. rugsėjo 28 d. patvirtino tvarkos aprašą, kuriuo numatoma, kad kompensaciją už degalus galės gauti savivaldybei priklausančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų gydytojai, slaugytojai, kiti darbuotojai, turintys sveikatos priežiūros specialisto licenciją, kurių faktinė gyvenamoji vieta nutolusi nuo darbovietės vietos į vieną pusę daugiau nei 5 km. Sprendimas įsigaliojo nuo šių metų sausio 1 d.

Nuoširdžiai: ilgametis Kauno klinikų vadovas, profesorius J. Pundzius linkėjo medikams gyventi ne tik ilgiau, bet ir geriau. / V. Vaičiūnės nuotr.

Buvo nemažai įkurtuvių

Pernai buvo nemažai įkurtuvių: po remonto atidarytas Užliedžių šeimos gydytojo kabinetas, veiklą atnaujino Garliavos pirminės sveikatos centro Zapyškio padalinys, suremontuotos Domeikavos ambulatorijos patalpos, Vilkijoje atidarytas naujas slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius, atliktas kosmetinis remontas. Kauno rajone toliau plečiamas defibriliatorių tinklas.

Garliavos sveikatos centras buvo patvirtintas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rezidentūros baze, todėl jau galima atliepti rezidentų poreikius ir pritraukti juos dirbti į Kauno rajoną.\

Daugelis Kauno rajono gyventojų sveikatos rodiklių yra geresni už Lietuvos vidurkį.

Neseniai atidarytas naujas UAB „Žaliakalnio poliklinikos“ padalinys Vijūkuose.

Geri sveikatos rodikliai rodo, kad Kauno rajone sukurtos geresnės socialinės ir ekonominės sąlygos, sveikatos požiūriu raštingesnė, judri, sportiška bendruomenė. Siekdamas didinti gyventojų sveikatos raštingumą, Lauryno Dilio vadovaujamas Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras ieško inovatyvių sprendimų: įgyvendina žalingų medžiagų vartojimo prevencijos projektus, rengia profesionalių trenerių vedamas mankštas jaunimui ir senjorams, teikia konsultacijas, rūpinasi psichikos sveikata. Biuras daug dirba su šeimomis, tam sukurta bendruomenė „Auginti gera“.

Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotos reformos įnešė nemažai permainų į pakaunės žmonių gyvenimą. Pradėjo veikti bendra nacionalinė Greitosios medicinos pagalbos tarnyba. Vyriausybė atsižvelgė Kauno rajono savivaldybės nuomonę dėl pacientų pavėžėjimo tvarkos aprašo ir pažadėjo jį tobulinti.

Džiugina ir tai, kad bendradarbiavimas tarp sveikatos centro įstaigų nėra tik imitacinis: vyksta ir realus bendradarbiavimas, kuriami žalieji koridoriai, tokie kaip mamografijos patikrų be eilės organizavimas Kauno ligoninėje, planai aktyvinti kitas profilaktikos patikras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių