„Tylos namų“ veiklos sukaktis: šarvojimo salė – nemokamai

  • Teksto dydis:

Treji veiklos metai – daugiau kaip 2 tūkst. laidotuvių. Dėkodami už pasitikėjimą ir minėdami veiklos sukaktį Jonavos gatvėje įsikūrę „Tylos namai“ savo klientams nemokamai suteikia šarvojimo salę.

Nemokama salė

Prieš trejus metus Jonavos gatvėje duris po ilgos pertraukos atvėrė rekonstruoti istoriniai Kauno laidojimo rūmai.

„Tylos namai“ didžiuojasi, kad per tą laiką juos atsisveikinti su artimaisiais pasirinko daugiau kaip 2 tūkst. šeimų. Žmonės šiems laidojimo namams išsakė daugybę šiltų žodžių už pagalbą netekties akimirką, nuoširdų ir pagarbų požiūrį.

„Sulaukdami didžiulio šilto atgalinio ryšio norime pabrėžti, kad mūsų pozicija nesikeičia. Kiekvienas su netektimi susidūręs žmogus nusipelno aiškių atsakymų į visus jam kylančius klausimus. Kiekvieno artimieji nusipelno pagarbaus atsisveikinimo, išlydėjimo, nesvarbu, kokios finansinės galimybės. Neturime galių sumažinti netekties skausmo, tačiau mūsų galioje – jį bent šiek tiek sušvelninti, užtikrinant sklandžias laidotuves, kai pasirūpinama net ir menkiausiomis smulkmenomis, galimais netikėtumais“, – kalbėjo „Tylos namų“ direktorius Vytis Sidabras.

Klientai, vertindami savo patirtį, kaip itin reikšmingus aspektus dažniausiai pamini „Tylos namų“ darbuotojų individualų požiūrį, nuoširdumą, profesionalumą ir iš anksto suteiktą užtikrintumą dėl priimtinų finansinių sąlygų.

„Esame dėkingi visiems savo klientams. Artimojo praradimas atneša ir daug painiavos, nežinomybės, todėl pasitikėjimą, išreikštą tokiu sunkiu metu, itin vertiname“, – teigė V. Sidabras.

Norėdami atsidėkoti ir palengvinti klientų finansinę naštą, „Tylos namai“ nemokamai suteikia vieną iš keturių turimų įvairaus dydžio modernių ir jaukių šarvojimo salių.

Atsisveikinimo salėje yra iki 15 sėdimų vietų, Neries salėje susėsti telpa 30, Nemuno – iki 50 žmonių, erdvioje Santakos salėje – 100 sėdimų vietų.

Kiekvieno artimieji nusipelno pagarbaus atsisveikinimo, išlydėjimo, nesvarbu, kokios finansinės galimybės.

Užduoti svarbų klausimą

Kaune veiklą „Tylos namai“ pradėjo jau turėdami nemenką patirtį. Darbuotojai yra susidūrę su pačiomis įvairiausiomis situacijomis ir įvairiausiomis artimųjų reakcijomis į netektis.

„Visų pirma, labiausiai padeda nuoširdumas ir žmogiškas bendravimas, išklausymas. Natūralu, kad tokiomis akimirkomis žmonės būna sutrikę, priblokšti netekties ir skausmo, prislėgti nežinomybės. Tokią sunkią valandą kai kuriais atvejais artimiesiems dar tenka priimti svarbius sprendimus, susijusius su laidojimo būdu, laidojimo vieta ir t. t.“, – kalbėjo V. Sidabras.

Jis rekomendavo nebijoti ir su artimaisiais atvirai, kol jie dar gyvi, pasikalbėti šiais klausimais. „Mirtis – neišvengiamas dalykas. Nereikia bijoti užduoti minėtų klausimų. Galvokite apie tai kaip apie siekį įvykdyti paskutinius žmogaus norus“, – teigė „Tylos namų“ atstovas.

Jis paminėjo vieną labiausiai įsiminusį artimiesiems velionio išsakytą pageidavimą: vietoje gėlių – auka Ukrainai.

Vienas svarbiausių sprendimų, kalbant apie laidotuves, – kremavimas ar tradicinis laidojimas. Vis dažniau klientai renkasi trumpą atsisveikinimą su artimuoju prieš kremavimą ir atsisveikinimą su urna didesniame artimųjų ir pažįstamų rate. Tada klientai pagrindinę ceremoniją gali surengti kiek vėliau ir patogiau, sulaukę kituose miestuose ar užsienyje gyvenančių žmonių, suderinę šv. Mišių laiką norimoje bažnyčioje, laiką pasirinktame restorane gedulingiems pietums.

Rekonstrukcija: kauniečių noras su artimaisiais atsisveikinti didinguose laidojimo rūmuose įgyvendintas su kaupu. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Atviri visiems

„Tylos namai“ pratęsia didingų rūmų, turėjusių „Liūdesio“ pavadinimą, tradicijas. Anuomet iš „Liūdesio“, o dabar iš „Tylos namų“ išlydėta daugybė žinomų žmonių, daugybė kauniečiams brangių žmonių, kaimynų, pažįstamų.

Akivaizdu, kad kultūros vertybių objektų sąraše esančiam pastatui kauniečiai jaučia didžiulius sentimentus. Tačiau akivaizdus ir „Tylos namų“ įdirbis teikiant ritualines paslaugas.

Iš pradžių kauniečiai spėliojo, kad atnaujinti laidojimo rūmai finansiškai bus prieinami tik pasiturintiems žmonėms.

„Kai kurie žmonės būna įsitikinę, kad laidojant artimąjį būtinai reikia rinktis brangias ritualines prekes. Dažnai „Tylos namų“ darbuotojams tenka dalyti patarimus, subtilius priminimus dėl akcentų, kuriais vadovaujantis tikrai galima nemažai sutaupyti, tačiau atsisveikinimas ir laidotuvės vis tiek bus pagarbios, jaukios“, – kalbėjo „Tylos namų“ direktorius.

„Tylos namai“ greitai išsklaidė šias abejones ir įsitvirtino kaip visų gyventojų atsisveikinimo namai, suteikiantys galimybę mirusį artimąjį išlydėti pagarbiai ir su kuo mažiau rūpesčių.

Augo nepaisant konkurencijos

„Tylos namai“ išsiskiria ir tuo, kad teikia visas su šarvojimu ir laidojimu susijusias paslaugas: nuo velionio kūno paėmimo iki kapo papuošimo. Paslaugų spektras užtikrina, kad viskuo bus pasirūpinta.

Neeilinis ne tik pastato vidus, bet ir aplinka. Laidojimo namus supa gamta, įspūdingas apželdintas šlaitas. Galvos neteks sukti ir dėl to, kur pastatyti automobilį. Tai užtikrina erdvi stovėjimo aikštelė.

„Stengiamės, kad žmonės, rūpindamiesi artimojo laidotuvėmis, patirtų kuo mažiau rūpesčių, nereikalingo streso ir blaškymosi“, – sakė V. Sidabras.

Jau pirmieji metai ir per juos parodytas kauniečių pasitikėjimas „Tylos namams“ leido suprasti, kad bendrovė pateisina gyventojų lūkesčius. Antrais ir trečiais metais laidojimo namų užimtumas kilo nepaisant augančios konkurencijos.

„Tylos namai“ yra svarbi vienintelės Lietuvoje ir didžiausios Baltijos šalyse laidojimo ir kremavimo paslaugų grupės „Re Verum“, kuriai priklauso ir krematoriumai Vilniuje ir Klaipėdoje, dalis.

Platus partnerių ir paslaugų tinklas visoje Lietuvoje suteikia pranašumo, užtikrinant operatyvią ir profesionalią pagalbą visais laidotuvių organizavimo klausimais.


Daugiau informacijos

tel. +370 677 69 629 (visą parą) arba www.tylosnamai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
A kiek dienu tesis ta akcija?

Q

Q portretas
kas jau apsisprendė tai reikia paskubėti , vėliau vėl ims pinigus

POST SCRIPTUM

POST SCRIPTUM portretas
Viska suteiksime tik Jus mirkite
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių