Užfiksuokite baltojo gandro lizdą Kauno mieste!

  • Teksto dydis:

Kovo 25 d.  minima Gandro diena. Baltasis gandras (Ciconia ciconia) – Lietuvos nacionalinis paukštis, glaudžiai susijęs su šalies kultūra ir tautosaka. Jis laikomas ekologiškos gamtos ir gyventi sveikos aplinkos indikatoriumi. 

Nors šie paukščiai įprasti agrariniam kraštovaizdžiui, tačiau yra užfiksuotų atvejų, kai jie įsikuria ir miesto teritorijose. Siekdami išsiaiškinti baltųjų gandrų populiacijos dydį Kauno mieste, Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus ornitologai prašo miesto gyventojų ir svečių pagalbos.

Jei pastebėjote gandro lizdą Kauno miesto teritorijoje, prašoma jį nufotografuoti ir, nurodant adresą ar vietovę ar koordinates, atsiųsti el. paštu. Muziejaus ornitologai Jūsų pranešimus įtrauks į gandralizdžių Kauno mieste registrą, kuris padės daugiau sužinoti apie šių paukščių prisitaikymą urbanizuotose vietovėse.

Visi, pasidalinę pasitvirtinusia informacija, bus kviečiami nemokamai apsilankyti Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejuje ir jiems bus įteikti Gandrų globėjo sertifikatai.

Daugiau informacijos apie projektą Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus svetainėje: https://www.zoomuziejus.lt/



NAUJAUSI KOMENTARAI

ner cia ka veikt

ner cia ka veikt portretas
tiem gandram-sake siemet liksim indijoj

...

... portretas
Gandrai savo vaikus valgo kai nera maisto

Ar jis

Ar jis portretas
nestabilus,kad uzfiksuoti reikia?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių