Viešojo transporto grimasos: keleiviai sugrūsti kaip silkės

Į portalą kreipęsis skaitytojas klausė, kaip sausakimši retai važiuojantys mikroautobusai privilios kauniečius iš savų automobilių į viešąjį transportą? Ir pateikė pavyzdį.

„Pas mus dažnai kelia įvairias idėjas, kaip sumažinti automobilių srautus gatvėse ir tuo pačiu paskatinti daugiau žmonių naudotis viešuoju transportu. Tačiau kažkodėl viskas daroma atvirkščiai. Savaitgaliais miesto viešojo transporto srautas ne tik kad stipriai išretėja, bet ir daugelyje maršrutų jis dar ir pervežamų žmonių kiekiu stipriai sumažėja. Daugeliu atvejų tai pasiteisina, tačiau yra maršrutų, kuriuose mažatalpiai autobusai yra tarsi pasityčiojimas iš keleivių, kaip kad 54 ir 57 maršrutų autobusai“, – dėstė skaitytojas.

Skaitytojo nuotr.

„Tai arteriniai miesto viešojo transporto maršrutai ir juose beveik visada savaitgaliais būna daug keleivių, – tęsė kaunietis. – Labai panašu, kad žmonės, kurie sudėlioja tokius autobusus į šiuos maršrutus savaitgaliais, prastai išmano tų maršrutų specifiką. Štai pateikiu kaip atrodo vaizdas iš šiandien rytinio autobuso, kuris vyko 54 maršrutu. Keleiviai vyko nuo Šilainių poliklinikos iki „Urmo“ miestelio tarsi silkių statinėje. Būtų gražu, kad „Kauno autobusų“ specialistai pasistengtų atsižvelgti į susidarančias nūdienos sąlygas ir priimtų tinkamas korekcijas savo maršrutų planuotėse“.

„Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė portalui kauno.diena.lt pakomentavo, kad situacija keičiama.

„„Kauno autobusai“ – vežėjas, teikiantis viešojo transporto paslaugas Kauno mieste bei rajone. Atsižvelgiant į keleivių srautus bei pageidavimus, Kauno miesto savivaldybė rengia ir koreguoja maršrutų tvarkaraščius ir skiria transporto tipą (pvz., didelės arba mažos talpos autobusus)“, – teigė G. Makūnaitė.

Šiuo metu yra rengiami 54-ojo maršruto tvarkaraščio pakeitimai, kurie įsigalios dar balandžio  mėnesį – autobusai šiuo maršrutu važiuos dažniau.

Anot jos, pagrindinė priežastis, lemianti, tai, kad poilsio dienomis maršrutus aptarnauja mažos talpos autobusai – per poilsio dieną šie maršrutai perveža dvigubai mažiau keleivių nei darbo dieną. Dėl to, kaip aiškino, šeštadienį ir sekmadienį 54-ojo autobusų maršrutą ir sekmadienį 57-ojo autobusų maršrutą aptarnauja mažieji autobusai.

„Norime patikinti, kad į keleivių poreikius ir nusiskundimus Kauno miesto savivaldybė atsižvelgia, todėl maršrutų tvarkaraščiai periodiškai koreguojami, siekiant gerinti viešojo transporto paslaugų kokybę tam, kad viešasis transportas taptų pirmuoju keliaujančiųjų pasirinkimu. Informuojame, kad šiuo metu yra rengiami 54-ojo maršruto tvarkaraščio pakeitimai, kurie įsigalios dar balandžio  mėnesį – autobusai šiuo maršrutu važiuos dažniau“, – gerų žinių turėjo atstovė.


Šiame straipsnyje: Kauno autobusaikeleiviaiviešasis transportasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Gal turėtų autobusuose vaizdo fiksatoriai su data ir valanda ekrane pagelbėti maršrutų planuotojams. Tuomet neliktų vietos bereikšmiams komentatorių pliurpalams.

Pikta

Pikta portretas
Šiandieną rytą iš Šilainių važiavau su 57 mikriuku.Kiekvieną sekmadienį tas pat,- važiavome lyg silkės statinėje.Iki nelaimės vienas žingsnis .Neduok Dieve,jeigu priseitų vairuotojui staiga stabdyti ,kas atsakytų už suluošintus žmones?Ar ,kaip visada,kaltų nebūtų?

Nejuokinkit

Nejuokinkit portretas
Atsakau komentatoriui TINGINIAI, įdomu kaip pėščiomis pasiekti darbą, jei gyveni Kaune, o darbas Kauno raj??? A??? !!! Siūlau prisijungti TAM TINGINIUI, ha ha ha
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių