Vilijampolės turgavietėje iškilo velykinė morkų eglė

Vilijampolės turgavietės prekeivius stebinęs agurkų ir moliūgų žaliaskarėmis, ne vieną išskirtinį rekordą sumušęs floristas Modestas Vasiliauskas pristatė velykinę morkų eglę.

Miestiečiams neršiant po prekybos centrus zuikučių, viščiukų, želmenų vazonėliuose ir popierinių servetėlių velykinių stalų puošimui, floristas Modestas Vasiliauskas pasišovė sukurti įspūdingą dekoraciją. Ne savo namams, o žmonių akims – kelių metrų aukščio eglutė iš morkų, iki Velykų ir dar kelias dienas po jų, džiugins Vilijampolės turgaus prekeivius ir lankytojus.

„Velykos neįsivaizduojamos be triušių, o triušiai – be morkų, – Daržovės pasirinkimas, anot M. Vasiliausko, buvo daug kam suprantamas, priešingai, nei pati dekoracijos forma. – Eglutė Velykoms? O kodėl ne? Buvo siūlymų kurti milžinišką kiaušinį, bet pagalvojau, kad nenoriu. Mažus margučius nusprendžiau kabinti ant eglės.“

Velykos neįsivaizduojamos be triušių, o triušiai – be morkų.

Sužinojęs apie floristo sumanymą, 700 kg morkų dovanojo vienas ūkininkas. M. Vasiliauskas skaičiavo, eglutės statymui panaudojęs apie 3 tūkst. vienetų zuikių pamėgtų daržovių. 

„Kai kurias jų pjausčiau, todėl skaičiuojant darbą ne morkomis, o laiku, gautųsi maždaug trys dienos kūrybinio proceso“, – žinomas floristas neslėpė, iki paskutinės minutės dvejojęs, ar viskas pavyks pagal planą.

Į didžiulį vazoną įleidęs stulpą ir jį užbetonavęs, M. Vasiliauskas nebuvo tikras, ar šis išlaikys vielas ir ant jų suvertas nemenkas morkas. Kai tai pavyko, kūrėjas lengviau atsikvėpė ir dar labiau išlaisvino fantaziją. Aplink eglutę įkūrė tikra triušių buveinę, su minkštomis samanomis, pintais krepšeliais, kačiukių puokštėmis ir virš galvų kybančiais pastelinių spalvų margučiais. Viduryje turgavietės iškilusi eglutė neliko nepastebėta. Vieni ja žavėjosi ir gyrė floristą už  kūrybinį polėkį, tuo metu kiti piktinosi maisto švaistymu ir skaičiavo, kelių miestiečių velykinį stalą morkos galėjo padaryti sotesniu.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Visiems geras nebūsi ir neįtiksi. Tik noriu nuraminti, kad morkos nebus išmestos. Visos jos keliaus pas to paties ūkininko naminius gyvulius“, – šypsojosi darbo autorius.

Morkų eglutė – ne pirmoji daržovių žaliaskarė turgavietėje. Prieš kelis metus lubas čia rėmė agurkų eglė, kuriai buvo panaudota maždaug 3 t agurkų. 2021-aisiais lapkritį  Vilijampolės turgavietėje iškilo moliūgų eglė. Tąkart M. Vasiliauskas daugiau nei 3 t moliūgų atsivežė iš Druskininkų, o dar pusę tonos iš Raudondvario ūkininkų. 

„Ar galvoju apie kitus panašius projektus? Tokius dalykus daugiau darau savo malonumui“, – į klausimą, ar negalvoja apie Kalėdas, M. Vasiliauskas prašė duoti šiek tiek laiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

velykaja rodina

velykaja rodina portretas
sake velykos rudeni i ner cia ko

yja

yja portretas
anksčiau Velykų medį statydavo, dabar nesąmoningas egles raišioja

Patirtis

Patirtis portretas
Net menki laimėjimai, jau nekalbant apie stambiuosius, sėkmingai aplenkia Lietuvą. Seku rezultatus, Lietuva tarsi nyki oazė arba laimėjimų neskaraidymo zona, užkeikta erdvė.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių