Spektaklis „Keturios paslaptys“ – teatro scenoje

Teatralai klaipėdiečiai Evelina ir Gytis Šimelioniai virto dviem detektyvais, kurie scenoje mažiesiems žiūrovams padėjo įminti keturias paslaptis. Būtent taip ir vadinasi jų naujas spektaklis vaikams, sukurtas pagal Lino Kontrimo to paties pavadinimo knygą.

Anot spektaklio autorių, detektyvų stilius pasirinktas todėl, kad dviem spektaklio herojams teko įminti raidžių ir natų paslaptis.

Pasak spektaklio kūrėjos E. Šimelionės, tas paslaptis vaikams norėjosi atskleisti azartiškai, jiems suprantama kalba, o kad atskleistų tas paslaptis, reikėjo tapti sekliais, detektyvais.

„Mes su Gyčiu jau seniai kūrėme muzikinius spektaklius vaikams, ir kai prieš kurį laiką mums į rankas pakliuvo L. Kontrimo knyga, perskaitėme jo parašytą eiliuotą tekstą, jis mums iš pat pradžių buvo labai artimas. Ir savo vaikams beskaitydami tą knygą, jau kūrėme melodijas būsimam spektakliui“, – po premjeros kalbėjo spektaklio scenaristė, režisierė, scenografė ir kostiumų autorė E. Šimelionė.

A. Dykovienės nuotr.

Į spektaklio premjerą atvyko ir kūrinio autorius L. Kontrimas, pagal kurio knygą buvo pastatytas spektaklis.

„Visada labai netikėta yra pamatyti, kaip tavo fantaziją koks nors žmogus pagauna, supranta ir išplečia. Atpažinau vieną spektaklio epizodų, kurį papasakojau spektaklio kūrėjai iš savo vaikystės, kai būdamas mažas, vaikščiodavau gatvėmis su pagaliu rankose ir belsdavau tai į metalą, tai į medį ir taip „kurdavau“ savo muziką“, – po spektaklio pasakojo knygą vaikams „Keturios paslaptys, kaip pažinti raides ir natas“ parašęs L. Kontrimas.

Kaip reaguos publika į naująjį kūrinį, spektaklio kūrėjai negalėjo nuspėti, tačiau po pasirodymo buvo labai maloniai nustebinti.

Pasak L. Kontrimo, pasitvirtino tiesa, kad vaikams kūrybingai, su šypsena, juokais pateikti net ir tokie sudėtingi dalykai, kaip natų ir muzikos mokymasis, priimami labai lengvai.

„Mažoji publika labai įtraukli, labai gerai reagavo į tai, kas vyko scenoje. Ir labai gerai, kad į spektaklį jie atėjo su tėveliais, nes tokiu atveju tėvai gali pamatyti, kad tas vaikų betarpiškas reagavimas į įvykius čia ir dabar, jis yra tikriausias, neapsimestinis, ko mums visiems dabar ir reikia“, – įsitikinęs kūrinio autorius, pagal kurio knygą pastatytas spektaklis „Keturios paslaptys“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių