Artėja išankstiniai rinkimai: balsuoti bus galima Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate

Gegužės 7–9 d. Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate Liepų gatvėje jau bus galima balsuoti išankstiniuose rinkimuose. Pirmąkart balsavimo biuleteniai bus pritaikyti akliesiems, be to, balsuoti galės ir tie piliečiai, kurių asmens tapatybės dokumentų galiojimas pasibaigęs.

Jau ateinantį antradienį, gegužės 7 dieną, prasidės ir išankstiniai rinkimai, ir balsavimas specialiuosiuose punktuose – globos namuose, įkalinimo įstaigose, ligoninėse.

Gegužės 10–11 dienomis vyks balsavimas namuose, rinkimų komisijų nariai atvyks pas tuos asmenis, kurie dėl ligos negalės ateiti balsuoti į apylinkes rinkimų dieną.

Šįkart rinkėjai, kurių asmens tapatybės dokumento galiojimas yra pasibaigęs, vis tiek gali ateiti ir balsuoti.

Išankstiniai rinkimai vyks tris dienas – gegužės 7–9-ąją.

Išankstiniai rinkimai prasidės gegužės 7 d. nuo 7 val. ryto iki 20 val. Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje, Liepų g. 11. Balsuojama bus tris dienas.

Renkant prezidentą pirmajame ture, bus balsuojama ir referendume dėl dvigubos pilietybės.

„Šįkart rinkėjai, kurių asmens tapatybės dokumento galiojimas yra pasibaigęs, vis tiek gali ateiti ir balsuoti. Patikrinsime pagal asmens kodą, jei rinkėjas yra įtrauktas į sąrašus, jis galės balsuoti be jokių problemų“, – patikino Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius.

Viktoras Greičius. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Balsavimas vyks savivaldybės pastate Liepų g. 11 trečiame aukšte.

Judėjimo negalią turintiems rinkėjams patekti į šias patalpas neturėtų būti problemų, šalia savivaldybės yra nuovaža, o į trečią aukštą bus galima pakilti liftu.

Šiais metais pirmąkart rinkimų biuleteniai bus pritaikyti akliesiems.

Artimiausius mėnesius rinkėjams teks balsuoti kelis kartus – pirmajame prezidento rinkimų ture gegužės 12 d., po dviejų savaičių – antrajame ture, kuris veikiausiai įvyks, nes kandidatų yra daug, birželio 9 d. vyks rinkimai į Europos Parlamentą, o spalį žmonės rinks naują Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klastojimo landa

Klastojimo landa portretas
Išansktinis balsavimas- didžiausia landa manipulaicijos, nesąžiningam balsų skaičiavimui. Ne kartą buvau stebėtoja, ir tiek visko prisižiūrėjusi, kaip tie vokai atudaromi, kaip niekas nepertikrina9 vienas asmuo juos atdarinėja)- nikeda nebeinu TAIP balsuoti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių