Klaipėda prasideda ties „Mercedes-Benz“

Ketvirtadienį vakare įsižiebusi kiekvienam gerai pažįstama "Mercedes-Benz" sidabrinė žvaigždė taps savotišku švyturiu vykstantiems į Klaipėdą. Matoma iš tolo ji neš žinią ne tik patikimų ir prabangių automobilių savininkams, bet ir skelbs, jog čia įsikūręs moderniausias ir naujausias visoje Rytų Europoje bendrovės "Silberauto" salonas.

Atvyko garbūs svečiai

Ketvirtadienio vakaras buvo ypatingas – daugybė puošniai apsirengusių klaipėdiečių rinkosi į uostamiesčio prieigose šalia pagrindinės Lietuvos kelių arterijos Vilniaus plento 8-uoju numeriu pažymėtą "Silberauto" ir "Mercedes-Benz" užrašais pasipuošusį naujutėlaitį pastatą.

Bendrovė "Silberauto" yra viena didžiausių automobilių verslo įmonių Baltijos šalyse, vienintelė Lietuvoje atstovaujanti "Mercedes-Benz" ir "Mitsubishi Fuso" prekių ženklams.

Naujojo 3 600 kvadratinių metrų ploto salone veiks lengvųjų automobilių, komercinio transporto ir sunkvežimių servisas, automobilių plovykla, taip pat bus galima įsigyti originalių "Mercedes Benz" dalių bei aksesuarų.

Įmonė šiemet numato parduoti per 2 500 transporto priemonių. Metinės įmonės pajamos viršys 200 milijonų eurų.

Bendrovė "Silberauto" jau keletą metų patenka tarp šimto didžiausias pajamas generuojančių įmonių bei didžiausių mokesčių mokėtojų Lietuvoje.

Apie naujajame pastate vykstančią šventę važiuojantiesiems greitkeliu bylojo ypatingos šviesos, balionai bei gausybė prabangių automobilių.

Pasidžiaugti naujuoju centru atvyko Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su žmona Inga, Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, Neringos meras Darius Jasaitis, koncerno "Daimler AG" atstovai Christopheris Deitertas, Elke Zeibartas bei Wolkeris Meinecke'as, bendrovės "Silberauto" valdybos pirmininkas daktaras Rimantas Stankevičius, daug gerbiamų uostamiesčio žmonių.

Sveikintojai stebino išmone

Renginį vedęs Jogaila Morkūnas jam įprasta maniera sustygavo oficialiąją dalį žaisminga gaida.

"Silberauto" Klaipėdos padalinio vadovas Artūras Laurinaitis pristatė susirinkusiesiems, kuo ypatingas naujasis, vos per dešimt mėnesių pastatytas centras, dėkojo investuotojams, architektams, statybininkams ir ypač klientams.

Sužavėtas bendrovės darbo rezultatais Lietuvoje, W.Meinecke'as linkėjo naujojo centro darbuotojams kuo didžiausio pelno ir įteikė centro vadovui A.Laurinaičiui aukso medalį.

A.Laurinaičio švarką tą vakarą papuošė ir Klaipėdos pramonės ir amatų rūmų generalinio direktoriaus Viktoro Krolio įsegtas padėkos ženklas.

Tardami sveikinimo žodį visi trys merai rungėsi iškalba bei šmaikštumu. V.Dačkauskas buvo oficialus, bet nuoširdus, žavėjosi itin greitai vykusiomis statybomis, džiaugėsi, kad jo abejonės dėl galimybės realizuoti tokį spartų planą neišsipildė, linkėjo sėkmės ir dėkojo už sukurtas darbo vietas.

Bet kurioje situacijoje džiazuojantis V.Grubliauskas pasidžiaugė, kad pastatydamas naują centrą koncernas žengė naują, ryžtingą, logišką bei labai reikšmingą visai Vakarų Lietuvai žingsnį.

Uostamiesčio meras pasidžiaugė, kad koncerne "Silberauto" dirba bei jam vadovauja kūrybingi žmonės, kurie išradingai pamąstė apie galimybę puikias erdves naujajame salone išnaudoti kūrybiniams projektams.

V.Grubliauskas užsiminė, kad šalia puikiųjų "Mercedes-Benz" automobilių galės skambėti muzika. Apie tai vakaro metu bylojo ir ant tam sumontuotos pakylos įsitaisęs Valstybinio Klaipėdos muzikinio teatro orkestras.

"Kas į Klaipėdą ateina su geru džiaziniu nusiteikimu, tas čia niekada neprapuola, nebent pats to nori", – beveik rimtai tarė V.Grubliauskas.

Nepabūgęs tarti žodį po iškalbingojo Klaipėdos mero D.Jasaitis juokavo ir vylėsi, kad jo pokštai ne tik pralinksmins susirinkusiuosius, bet ir padarys įspūdį svečiui iš Vokietijos. Jau kitą dieną Neringos miesto meras ketino savo valdose spausti ranką Angelos Merkel pirmajam pavaduotojui. Siekdamas, kad Kuršių nerijoje poilsiaujantys žmonės nesiskirtų vieni nuo kitų, D.Jasaitis linkėjo jiems pakeliui į šį kurortą užsukti į naująjį centrą ir įsigyti "Mercedes-Benz" automobilį – tai juos suvienodintų.

Dovanodamas A.Laurinaičiui vėtrungę meras išreiškė humoristinį pageidavimą, kad naujajame centre automobilį įsigiję bei Neringoje poilsiauti susiruošę žmonės vietoje sidabrinės žvaigždės ženklo gautų kuršišką vėtrungę.

Švyturys sausumos laivams

"Šis naujasis pastatas yra tarsi švyturys dideliems ir mažiems sausumos laivams", – sveikindamas susirinkusiuosius tarė 15 metų Lietuvoje veikiančios bendrovės "Silberauto" valdybos pirmininkas dr. Rimantas Stankevičius. Vakaro metu jis negailėjo padėkų.

Tikraisiais pastato šeimininkais R.Stankevičius pavadino klientus, o centro darbuotojus – jo administratoriais. Kitais padėkų adresatais tapo bendrovės darbuotojų šeimų nariai. Jie nusipelnė pagarbos už kantrybę.

Atskiros R.Stankevičiaus padėkos nusipelnė architektų studija A 405, tai yra architektai Saulius Plungė, Gintaras Čičiurka ir Valdas Janulis.

Pasak šių architektų, užsakovai buvo pagrįstai reiklūs, tačiau projektuoti automobilių salono pastatą buvo įdomu.

Statinys skirtas ne tik lengvųjų automobilių pardavimui ir remontui, bet ir sunkvežimių aptarnavimui. Dengta stoginė, didžiulė salono pardavimo salė leidžia tikėtis, kad šiame statinyje vyks ne tik su automobiliais susiję renginiai.

Pastatas suprojektuotas pagal naujausią "Mercedes-Benz" koncepciją, kuri yra gana griežta ir neleido kūrėjams nuo jos nukrypti: juodos pastato kolonos, didelė stoginė, spalvos, langai ir jų suskirstymas, statinio aukštis, stulpas su reklamine žvaigžde.

Visi šie bendri daugeliui koncerno statinių akcentai leidžia juos atpažinti bet kurioje valstybėje. Pastato auditą atliko "Mercedes-Benz" specialistai.

Už puikų darbą – automobilis

"Būdamas katalikas galiu pasakyti, kad myliu šį žmogų, – atviravo prieš susirinkusiuosius R.Stankevičius. – Turiu didžiulę patirtį kuruojant daugybės biurų statybą, bet tokio žmogaus, tokio generalinio rangovo, koks yra Algimantas Daugėla, bendrovės "Aldasta" vadovas, nesu sutikęs. Visada besišypsantis, ramus ir viską padarantis laiku, be jokio streso."

Paspaudęs A.Daugėlai ranką R.Stankevičius išsitraukė iš kišenės automobilio pultelį ir paspaudė jį – už lango sumirksėjo naujutėlaičio "Mercedes-Benz" E klasės automobilio žibintai.

Tai buvo dėkingų užsakovų dovana statytojų vadui. Maža to, automobilis pažymėtas vardiniu numeriu "Aldasta".

Šią žinią pilnutėlė žmonių salė sutiko audringais plojimais, daugelis pakilo nuo kėdžių ir susižavėjimo kupinais žvilgsniais apžiūrėjo puikiąją mašiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

del pastatymo vietos

del pastatymo vietos portretas
Kodėl toks objektas pastatytas Klaipėdos rajono pakrašyje?

rajuona mers pavarė

rajuona mers pavarė portretas
Mėrs padėkuoja už darbo veitas. Kad aš kažkaip bedarbis būdams nemačiau pasiūlymų užimt bent kokią darbo veitą?

me

me portretas
kokia dar klaipeda prasideda? kokia klaipedos reprezentacija. pasidomekit zurnalistai kad si teritorija nepriklauso klaipedai ir net neriba teritorijos si vieta. Tai Klaipedos rajono teritorija Sendvario seniunija. kuri nieko bendro su klaipeda neturi. klaipedos zenklas ivaziavus pro zieda pasiziurekit kur yra.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių