Naujoje požeminėje perėjoje Klaipėdoje – svastikos

Baltijos prospekto naujosios estakados požeminėje perėjoje – ne tik grafičiais, bet ir svastikomis apipaišytos sienos. Kas galėjo jas subjauroti, nežinoma, tačiau už tokių simbolių paišymą gresia nemenkos baudos.

Nacistinius simbolius klaipėdiečiai pastebėjo eidami požemine perėja link prekybos centro. Visos svastikos išpaišytos panašios spalvos dažais, kaip ir patys grafičiai.

Kadangi perėjoje dar nėra įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų, nustatyti turto niokotojus sudėtinga.

Kovą Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad iki oficialaus požeminės perėjos atidarymo grafičius pašalinti turėtų rangovas.

Tačiau terlionės dar nenuvalytos, priešingai – jų padaugėjo, kartu su jomis atsirado ir svastikos. V. Švedas teigė apie šią situaciją esą informuotas.

„Jau gerą mėnesį tikrai yra atverta, rangovas tikrai nebelaiko tų tvorų. Šiuo metu vyksta dokumentų tvarkymas, ruošiamasi inicijuoti objekto pridavimą“, – teigė V. Švedas.

Dar nesame visiškai perėmę objekto. Prašysime rangovo, kad nuvalytų.

Tad iki tol, kol savivaldybė oficialiai taps objekto savininke, grafičius pašalinti išties turėtų rangovas.

„Vyksta pridavimo procedūros, mes, kaip savivaldybė, dar nesame visiškai perėmę objekto. Prašysime rangovo, kad nuvalytų“, – tikino vedėjas.

Kada tiksliai vyks objekto perdavimas miestui, numatytos konkrečios datos kol kas nėra.

„Dar palauks, tuoj ir naujų bus“, – samprotavo V. Švedas.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnį, nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas užtraukia baudą nuo 300 iki 700 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1,2 tūkst. eurų.

Nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 500 iki 900 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1,5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>chutin puilo

>chutin puilo portretas
greiciau tave deportuos i sibira, debiliukas :)

šiaip

šiaip portretas
gal žurnalistei neriktu demonstruoti savo neišsilavinimo spragų?

Pipo

Pipo portretas
Wat een idioten en geestelijk gestoorden die deze rotzooi op muren spuiten zijn de Hartjes op of zo. Spuit vrede en geen haat. Of helemaal niks..!
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių