Prieš Motinos dieną klaipėdiečiai lanko kapus

Artėjant Motinos dienai, didesnis žmonių srautas į kapines pastebėtas jau nuo trečiadienio, kai daugelis klaipėdiečių turėjo laisvą darbo dieną.

„Srautai iš tikrųjų yra padidėję prieš Mamos dieną. Trečiadienį labai daug žmonių judėjo į kapines, kad sutvarkytų kapelius. Dabar pro langus irgi matome, kad yra judesys žmonių, kurie atvyksta susitvarkyti kapus, kad Mamos dienai būtų tvarkingi“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Daiva Breivė.

Pastebima, kad kasmet daugėja žmonių, norinčių pasinaudoti kapų tvarkymo paslaugomis.

„Mes, savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius, tokių paslaugų neteikiame. Žmonės turi kreiptis į įmones arba asmenis, kurie veikia pagal individualios veiklos pažymas. Kiek iš žmonių esame girdėję, žmonės dėl to kreipiasi į moteris, kurios prekiauja gėlėmis prie Lėbartų ir Joniškės kapinių. Poreikis yra. Matyti, kad žmonės ateina, klausinėja, ypač kurie gyvena atokiau nuo Klaipėdos, į užsienį išvažiuoja“, – pasakojo pašnekovė.

Tiek Lėbartų, tiek Joniškės kapinėse, kaip ir visus metus, vyksta įvairūs teritorijos tvarkymo darbai.

Nėra taip, kaip seniau būdavo, kad visa kapavietė užkrauta žvakėmis.

„Mes turime įmonę – rangovą, kuri teikia kapinių priežiūros paslaugas. Darbai yra atliekami mūsų nurodymu, ką sutvarkyti, kada šienauti, kada valyti ar plauti takelius. Kaip visada, po žiemos sutvarkoma, sužiūrima teritorija, sutvarkomos gyventojų išmestos šiukšlės prie konteinerių, valomi, šluojami takai“, – tikino D. Breivė.

Taip pat bendra tvarka prižiūrimi ir nepažymėti kapai.

„Peržiūrima, kad ant tų kapaviečių nebūtų šiukšlių, šienavimo metu yra ir šienaujamos tos kapavietės. Kitų darbų ten nedarome. Nėra ką daryti, kapelis nežymėtas, neženklintas, dažniausiai būna tik žolytė likusi, tad tiesiog nušienaujama“, – teigė D. Breivė.

Daiva Breivė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Anot jos, kai kas, bėgant metams, pasikeitė – ant kapų žmonės deda vis mažiau žvakučių, ne taip, kaip būdavo anksčiau.

„Dažniausiai sodinamos ilgai išliekančios gėlytės, daugiametės ar atnešamos dirbtinos krepšelyje. Žvakučių nebededa tokiais tuntais, būna, kad simboliškai uždega vieną ar dvi. Nėra taip, kaip seniau būdavo, kad visa kapavietė užkrauta žvakėmis. Stiklo žvakių kiekis mažesnis negu anksčiau būdavo“, – pastebėjo D. Breivė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mus ir kažkada neįleido ta moteriškė nuotraukoje, paprasčiausiai po operecijos neįgalumo neduod tą pačią diena, ir žmogiškai prašėm ir vustiek NE. Atleisti tokius darbuotojus reiktų, gėda

Daiva

Daiva portretas
Ačiū Klaipėdos savivaldybei už uždarytis kapinių vartus Motinos dienai. Nuvažiavus su 80-mečiais tėvais bei 90-mete teta , visi su ašaromis akyse " nenueisime, per toli, neaplankysime"... Taip ir grįžome su ašaromis... Gaila, kad valdininkams negaila senolių, sunkiai vaikštančių

Anonimas

Anonimas portretas
Labasnia - nekrofilu gentis kuri issikasa palaidotus lavonus ir juos dulkina. Paskui labai daznai eina lankyti savo isprievartautus lavonus. Kazin kodel? Gal dar noretu patratinti bet .....jau supuve. Tadel labasnia tokie pikti ir gatavi pridaryti daug lavonu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių