Trys jauni klaipėdiečiai bus teisiami dėl narkotikų platinimo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame trims jaunuoliams pareikšti kaltinimai už narkotinių medžiagų pardavinėjimą internetu, kai jie dar buvo nepilnamečiai.

Kaip pirmadienį skelbia prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, Klaipėdoje gyvenantis aštuoniolikmetis į teisėsaugos pareigūnų akiratį pateko pernai vasarį, kai kitam asmeniui pardavė elektroninių cigarečių skysčio buteliuką, kurio sudėtyje įtariama, kad buvo psichotropinės medžiagos.

Turimais duomenimis, dar pilnametystės tuo metu nesulaukęs jaunuolis pirkėjų ieškojo nefiksuoto ryšio programėlėje, kurioje įdėdavo skelbimus apie turimus įsigijimui kvaišalus. Į vieną tokių skelbimų atsiliepė su pareigūnais bendradarbiavęs asmuo, kuris iš kaltinamojo už 50 eurų įsigijo minėto skysčio.

Antrasis bylos kaltinamasis, devyniolikmetis vaikinas, policijos pareigūnams įkliuvo pernai kovą, kai taip pat su pareigūnais bendradarbiavusiam asmeniui pardavė psichotropinių medžiagų.

Remiantis surinktais duomenimis, tuo metu būdamas septyniolikos, vaikinas apie platinamas neteisėtas medžiagas pasiskelbė nefiksuoto ryšio programėlėje. Tokiu būdu radęs pirkėją, kaltinamasis, kaip įtariama, pardavė jam plastikinį buteliuką su psichotropiniu skysčiu.

Tęsiant tyrimą buvo atlikta jo gyvenamosios vietos krata, kurios metu policijos pareigūnai rado 11 buteliukų su psichotropiniu skysčiu bei perforuoto popieriaus lapelių su, kaip įtariama, psichotropine medžiaga – lizergidu.

Trečiasis bylos kaltinamasis, 22 metų klaipėdietis, kaip manoma, vykdė nusikalstamą veiką, todėl patikrinta jo gyvenamoji vieta. Pernai gegužę policijos pareigūnai jo namuose rado laikomą didelį kiekį (0,05 gramo)  lizergido. Įtariama, kad šią medžiagą jaunuolis ketino platinti kitiems. Taip pat jo bute pareigūnai rado ir nedidelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių.

Visiems trims asmenims pareikšti kaltinimai, 19 ir 22 metų jaunuoliai taip pat kaltinami dėl nusikalstamų veikų.

Asmenys už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti griežčiausiai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

..

.. portretas
trys jauni???? - tai ka , vaikus auginantims gimdytojams apsipilti asaromis? o kaip tik didelis noras apsaugot savo vaikus? ar auginantiems turi rupet pakliuve "laisvos rinkos tikintieji"?kam advokatai imete paukstsudi? sugraudint teisejus ar priristiems prie narko vaiku tevams?

Tarčiokas

Tarčiokas portretas
Labai ačiū už narkotikų fotografiją. Pagaliau žinosiu, kaip tas brudas atrodo

Gerasis Ponas....//

Gerasis Ponas....// portretas
Jiems reikia mirties nusprendis, kaip Tailande ir Singapure
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių