S. Kairys Liuksemburge: džiaugiamės jau 20 metų būdami daugiakultūrės ir atviros ES nariais

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Simonas Kairys antradienį Liuksemburge dalyvavo oficialiame Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) 20-mečio minėjime Europos Audito Rūmuose (EAR), vienoje iš ES institucijų.

„Labai simboliška Lietuvos narystės ES metines švęsti tokioje daugiakalbėje ir daugiašalėje auditorijoje. Būtent to mes, lietuviai, siekėme prieš 20 metų – būti tikrais Europos šeimos nariais, kurią vienija europietiškos vertybės, kultūrinė įvairovė ir atvirumas, – minėjime kalbėjo S. Kairys. – Šiandien, kai aplink save matome blogį, kovojame su juo visomis priemonėmis. Toliau remdami Ukrainą, mes turime ir ją priimti į savo Europos šeimą, nes ji yra viena iš mūsų.“

Lietuvą narystės ES 20-mečio proga minėjime sveikino Liuksemburgo kultūros ministras Ericas Thill. Šia proga EAR meno galerijoje atidaryta fotomenininko Sauliaus Paukščio darbų paroda „Lietuva: 20 metų Europos Sąjungoje“, vyko Valstybinio choro „Vilnius“ koncertas.

Oficialaus minėjimo išvakarėse, pirmadienį, taip pat vyko šiai progai skirtas Valstybinio choro „Vilnius“ koncertas Liuksemburgo Šv. Mykolo bažnyčioje. „Tai jau ne pirmas kartas, kai kultūros keliai mane atveda į Liuksemburgą. Prieš dvejus metus lankiausi Esch-sur-Alzette. 2022 m. šis miestas, kaip ir Kaunas Lietuvoje bei Novi Sadas Serbijoje, dalijosi Europos kultūros sostinės titulu. Tai buvo išties ypatingi metai. Jie sustiprino šių labai skirtingų, bet labai įdomių miestų europinę dimensiją“, – šiame šventiniame renginyje sakė S. Kairys, dėkodamas visiems, kurie kartu su Lietuva švenčia jos narystės ES 20 metų sukaktį.

Pirmadienį vykusiame dvišaliame susitikime su Liuksemburgo kultūros ministru Ericu Thill S. Kairys aptarė šalių  bendradarbiavimo stiprinimo klausimus įgyvendinant Mondiacult deklaracijos nuostatas, tolesnę „Europos kultūros sostinės“ projekto plėtrą, pagalbos Ukrainos kultūros sektoriui veiksmus.

S. Kairys Liuksemburge taip pat dalyvavo susitikimuose su kultūros įstaigų atstovais, lankėsi ryšius su Lietuva palaikančių menininkų dirbtuvėse, susitiko su Liuksemburgo lietuvių bendruomenės valdybos nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Kairys ir jo neminimi draugeliai (daugiskaita) šlaistosi po Liksemburgą, žiopso į visas puses, o,spjaudo ant Lietuvos kultūros ir ją slopina.

Ir

Ir  portretas
Vėl šitas… pagadinta diena

Matom

Matom portretas
Liuksemburge didžiausi atlyginimai bet jie nera laimingiausi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių