Lietuvių pora persikėlė gyventi į vieną gražiausių Tailando vietų: mums nepatiko, kur ritasi Europa

Pažvelgus į Tomos ir Karolio Martinkų paskyras instagrame, apima didžiulis susižavėjimas ir noras keliauti. Ši jauna turistų dieviname Tailando Krabi kurorte namus atradusi šeima gyvena tikrų tikriausią svajonių gyvenimą. Tačiau dar visai neseniai namus jie turėjo Lietuvoje. Čia Toma vadovavo didžiausiam sporto klubų tinklui Lietuvoje, jos sūnus ėjo į mokyklą, o Karolis dirbo keliaudamas po visą pasaulį.

Didiesiems gyvenimo pokyčiams šeima ryžosi supratusi, kad jiems nepatinka tai, kur link ritasi Europa. Iki tol švara, tvarka bei civilizacija garsėjusios stipriausios Europos šalys dėl pabėgėlių imigracijos tapo nevaldoma pavojaus zona. Laikinai dirbdamas Belgijoje Karolis patyrė kultūrinį šoką. Baisiausia Karoliui pasidarė suvokus, kad tvarką bei saugumą turėjusi užtikrinti policija yra bejėgė. Atvykėliai nesivadovauja jokiais įstatymas, nebaisios jiems nei baudos, nei kalėjimas. Tuo metu narkotikais, pasak Karolio, prekiaujama tiesiog gatvėje vidury baltos dienos: „Sustojus prie raudono šviesoforo signalo prieina juodaodis ir siūlo įsigyti narkotikų. Priešais stovi policija ir jie nieko negali padaryti. Sako, tai jis tik maža žuvelė šiame tvenkinyje. Jis pabėgėlis, jo niekas nelies“, – laidoje „Bus visko“ pasakos Karolis.

Vis tik baisiausia vyrui pasidarė dirbant viename fabrike, kuriame buvo gaminami maisto papildai galvijų pašarams, kai išvydo tai, ko jam matyti nederėjo: „Pamačiau, kokiais kiekiais pilamas amoniakas ir kiti chemikalai. Ant statinių buvo ženklai su juodomis kaukolėmis, kas reiškia mirtį“, – pasakos vyras ir atviraus, kad pasiteiravus, kas perka šiuos maisto papildus pašarams, išgirdo atsakymą, jog visa Europa. Tai paskatino sutuoktinius susikrauti visus daiktus, pasiimti vaiką ir emigruoti ten, kur visada širdis traukė. Martinkai pasirinko Tailandą.

Pora atvers savo modernaus 130 kvadratinių metrų buto duris, kurio mėnesio nuoma ne sezono metu kainuoja vos 500 eurų. Tuo metu vietiniame turguje vakarienė iš šviežių jūros gėrybių ir egzotinių vaisių kokteilis visai šeimai atsieina vos tris eurus.

Šį antradienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bus visko“ – galimybė pasižvalgyti po Krabi apylinkes ir Tomos bei Karolio nuotykiai iš vienos gražiausių pasaulio vietų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas buvo kas

Kas buvo kas portretas
Ar dabar suprantate dėl ko taip stengėsi įteisinti mažą kiekį narkotikų morgana danielė jos partija, libervatoriai ir liberalai.

Kaimas

Kaimas portretas
Rado kur važiuoti. Cha cha cha...

Siaub morale

Siaub morale portretas
Taip žeminamos merginos jiems tinka?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių