V. Čmilytė-Nielsen: po pirmojo rinkimų turo liberalai savo poziciją gali pakeisti

Seimo pirmininkė, valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia nesunkiai apsisprendusi, už kurį kandidatą į prezidentus balsuoti, tačiau jo neatskleidžia.

„Sunku nebuvo pasirinkti, bet laikausi to paties sprendimo, kurį buvome priėmę ir kaip Liberalų sąjūdis kaip partija, ir aš pati – kad viešai apie pasirinktus kandidatus, tai yra apie pasirinkimą viešai nekalbėsime, neparemsime nė vieno kandidato“, – ketvirtadienį atvykusi į Lukiškių aikštę Vilniuje balsuoti iš anksto žurnalistams sakė politikė.

„Tik galiu pasakyti, kad, suprantama, nebalsuosiu už tuos kandidatus, kurie iš esmės laikosi prorusiškos pozicijos, antivalstybinės pozicijos ar kurie savo retorika, pasiūlymais keltų grėsmę Lietuvai“, – pridūrė ji.

Liberalų sąjūdis savo kandidato į prezidentus nekėlė.

Anot Seimo pirmininkės, tiek po prezidento, tiek po Seimo rinkimų rudenį svarbiausia bus išlaikyti dėmesį nacionalinio saugumo, gynybos stiprinimui, aiškiai užsienio politikos krypčiai.

„Tai yra fundamentas, ant kurio statoma visa kita gerovė, stiprinama valstybė. Man rodos, labai svarbu, kad dėmesys saugumui, gynybai, stipriai, ryškiai Lietuvos pozicijai tarptautinėje arenoje būtų išlaikytas. Apie tai kalbančių kandidatų yra ne vienas“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, po pirmojo prezidento rinkimų turo Liberalų sąjūdis iš naujo aptars poziciją, ar ir toliau viešai neremti nė vieno kandidato į prezidentus.

„Ateinantį šeštadienį turėsime tarybos posėdį, kuris bus skirtas gynybos temai. (...) Manau, kad padiskutuosime ir apie situaciją, kuri bus matoma po pirmojo turo ir galėsime dar pasitarti, ar yra poreikis keisti mūsų prieš tai priimtą sprendimą, kuris buvo aktualus, kalbant apie pirmąjį turą“, – atvykusi balsuoti Lukiškių aikštėje ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Referendume dėl dvigubos pilietybės įteisinimo Seimo vadovė tvirtino palaikanti šio instituto įteisinimą.

„Manau, kad pilietybės išsaugojimas yra labai svarbus dalykas, ir turėtume suteikti galimybę išsaugoti Lietuvos pilietybę“, – sakė ji.

Pagrindinė rinkimų ir referendumo diena bus sekmadienis, dėl prezidento posto varžosi aštuoni kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokie jūs liberalai

kokie jūs liberalai portretas
jeigu balsuojat už mokesčių kėlimą, baudas ir kitus žmogaus asmens laisvių suvaržymus. Tik subininius ginat ir jais rūpinatės..Buvot žulikai tokiais ir liksit

Karys

Karys portretas
Tai ką ji jau užkūrė seneliui tanką į paradą,kad prie balsadėžės stovi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių