Vyriausioji rinkimų komisija dalyvauti EP rinkimuose registravo 15 kandidatų sąrašų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį registravo 15 kandidatų sąrašų dalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Dėl vienuolikos europarlamentarų mandatų varžysis 14 partijų ir vienos koalicijos sąrašai.

VRK pirmininkės Linos Petronienės teigimu, iš viso į EP kandidatuoja 320 politikų, jų amžiaus vidurkis – 52 metai.

Rinkimuose dalyvaus Darbo partija, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Krikščionių sąjunga, Laisvės partija, Liberalų sąjūdis, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, Lietuvos regionų partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Nacionalinis susivienijimas, partija „Laisvės ir teisingumas“, Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai), Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija ir Žemaičių partija sudarė „Taikos koaliciją“.

VRK nuotr.

Devynioms partijoms reikėjo surinkti ne mažiau kaip 10 tūkst. jų dalyvavimą rinkimuose palaikančių rinkėjų parašų. Dviem – Lietuvos liaudies partijai ir politinei partija „Lietuvos sąrašas“ – to padaryti nepavyko, todėl jos prarado kampanijos dalyvio statusą.

Balandžio pabaigoje jo atsisakė ir Lietuvos šeimų sąjunga (Jaunoji Lietuva).

Rinkimų kodeksas numato, kad rinkėjų parašų rinkti nereikia toms politinėms partijoms, kurios yra dalyvavusios pastaruosiuose EP rinkimuose ir jų metu surinkusios daugiau nei 10 tūkst. rinkėjų balsų.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks birželio 9 dieną.

Šiemet pirmą kartą rinkimų biuletenyje bus nurodytas ne tik kandidatuojančios politinės organizacijos pavadinimas ir logotipas, bet ir Europos politinės partijos, su kuria susijusi kandidatuojanti Lietuvos partija, pavadinimas ir logotipas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių