Kilo arši diskusija: jaunieji advokatai stigmatizuoja negalią?

Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos pramoga pabėgimų kambaryje „Psichiatrinė ligoninė“ sukėlė aršią visuomenės diskusiją. Po jos nebeliko įrašo virtualioje erdvėje – jį pakeitė atsiprašymas.

Virtualioje erdvėje nesunkiai rasite ne vieną eilutę, apibūdinančią advokato profesiją. Visų pirma, advokatas – teisės profesionalas, kuris teikia teisines paslaugas asmenims civilinėse, baudžiamosiose ir administracinėse bylose, konsultuoja kitais teisiniais klausimais. Be kita ko minima, kad advokatui yra keliami aukšti kultūros ir moralės standartai. Panašu, Lietuvos jaunųjų advokatų asociacija (LJJA) pastarąsias eilutes neatidžiai skaitė. Penktadienio vakarą LJJA  „Facebook“ paskyroje atsirado įrašas, kuriuo jaunieji specialistai džiaugėsi neeiline penktadienio pramoga.

„LJAA Kauno skyriaus nariai išbandė išskirtinę pramogą – siaubo pabėgimo kambarį „Psichiatrinė ligoninė“. Reikėjo ne tik vaikščioti atsargiai ir nesuklupti visiškoje tamsoje, bet ir saugotis čia tūnančių psichiatrinės ligoninės pacientų, kurie pagavę tamsoje galėjo uždaryti į karcerį. Kauno skyriaus nariai juokėsi, jog tai labiausiai suartinantis komandinis žaidimas, kadangi kiekvieną kartą priartėjus psichiatrijos pacientui, visi susiglausdavo ir įsisprausdavo į kampą“, – savo įspūdžiais dalijosi jaunieji advokatai.

Šis įrašas neprasprūdo pro reklamos specialistės, socialinės aktyvistės Dovilės Filmanavičiūtės akis.

 

 

„Kaip taip įmanoma? Ar negana stigmatizuoti žmones, kurie kasdien ir taip per kančias iriasi šviesos link? Gėda gėda gėda!“, – savo paskyroje rašė žinoma moteris.

D. Filmanavičiūtės klausimas iššaukė aštrią diskusiją. Vieni komentatoriai stojo į advokatų pusę, gyrė pramogą ir tikino, nieko blogo joje nematantys. Kiti piktinosi pabėgimo kambario siūloma tema ir juo labiau jaunaisiais advokatais, kuriems ji sukėlė geras emocijas.

Dar tą patį vakarą LJJA įrašas buvo panaikintas, o vietoje jo atsirado naujas – atsiprašymo.

„Nuoširdžiai atsiprašome visų, kuriuos mūsų paskutinis pranešimas įžeidė ar galėjo įžeisti. Pasirinkdami pramogą, nesiekėme stigmatizuoti jautrių socialinių grupių. Dar kartą atsiprašome“, – rašė LJJA.

„Kauno diena“ susisiekė su LJJA. Jaunieji advokatai situaciją pažadėjo pakomentuoti raštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno

Kauno portretas
Advokatai gali patys nusiusti ginamaji pas psichiatrus kai juos pagasdina "vieso intereso gynejas".

LIII

LIII portretas
Jo. Debylėjama geometrine progresija. Širdis džiaugiasi, kad vis dar yra Filmanavičiūtę supratusių ir palaikiusių žmonių. Net ir tarp tų pačių advokatų.

Vycka

Vycka portretas
Filmanavičiūtė- tikriausia psichuškės nuolatinė nepagydoma pacijantė. Dėl to jai ir užkliuvo jos namų parodija. Normalus advokatas ją būtų pasiuntęs, o jaunieji dar tik mokosi:)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių