Nacionalinio diktanto nugalėtojais tapo trys be klaidų jį parašę gyventojai

  • Teksto dydis:

Nacionalinio diktanto nugalėtojais tapo trys be klaidų jį šeštadienį parašę suaugusieji, apdovanotos ir kartą suklydusi raštingiausia moksleivė bei užsienio lietuvė.

Kaip pranešė organizatoriai, diktanto nugalėtojais suaugusiųjų kategorijoje tapo Nikodemas Krapavickas, Birutė Makauskienė, Rūta Poškutė. Raštingiausia 2024 metų mokine tapo Medeina Kuprytė, padariusi tik vieną klaidą. Raštingiausia užsienio lietuve pripažinta ir apdovanota Renata Skardžiūtė-Kereselidze.

Šeštadienį nacionalinį diktantą iš viso rašė 91 į finalą patekęs dalyvis, jie turėjo rašyti Gintarės Adomaitytės tekstą „Ten, kur krykščia laumės“.

Pažymima, jog diktanto nugalėtojais paskelbti asmenys, kurie ne tik parašė be klaidų, bet ir tiksliausiai atspindėjo autorinę skyrybą ir suskirstė pastraipomis.

Po Nacionalinio diktanto finalo apdovanoti ir tik vieną klaidą padarę Vytautas Virganavičius, Šarūnė Maksvytytė, Marija Abromaitytė, Ona Marcinkevičienė bei tik dvi klaidas padarę Vaiva Bacevičienė, Jurga Tarvydaitė-Važgienė, Agata Kabelienė, Rūta Lukoševičiūtė.

„Nacionalinio diktanto finalo nugalėtojai ir nugalėtojos – tikri kalbos virtuozai, įkvepiantys savo pavyzdžiu. Tačiau diktantas nėra vien tik žinių pasitikrinimas – tai pirmiausia pagarba savo valstybei ir savo šaknims. Ačiū visiems dalyviams už jų pasiryžimą puoselėti lietuvių kalbą”, – pranešime teigė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Nacionalinis diktantas su kelerių metų pertrauka organizuojamas nuo 2006-ųjų, šiemet jis vyko 14-ąjį kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va,

Va, portretas
net trys rastingi! O prie ruso tiek nerastingu tebuvo!

>>>

>>> portretas
Prie ko čia tie tavo žydai? Ui.

Klęsti

Klęsti portretas
Beraščiai Lietuvoje .Kaip skamba užrašas: Zapyškio žydų senosios kapinės? Supraskite tai ,neva,tik Zapyškio žydų.Kodėl neužrašyti : Zapyškio senosios žydų kapinės?Ir ttt .Žurnalistai rašo klaikiai .Nykstame kosminiu greičiu .Kalba,gimstamumas,mirtingumas ,invaziniai piliečiai ir 50 metų užteks kad mūsų neliktų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių