Rusija skelbia apie neva iš Lietuvos atvykusį diversantą: NKVC tvirtina – tai dezinformacija

Rusijos specialiosioms tarnyboms skelbiant apie neva nukautą iš Lietuvos atvykusį Ukrainos diversantą, Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) tikina – tai dar viena Kremliaus dezinformacijos kampanija.

„Rusija jau ilgą laiką sistemingai vykdo dezinformacines kampanijas ir provokacijas, siekdama kelti įtampą tarp visuomenių ir sąjungininkų, bei pridengti savo agresyvius veiksmus. Šis FSB paskleista dezinformacija yra būtent toks atvejis“, – išplatintame komentare teigia NKVC vadovas Vilmantas Vitkauskas.

Anot jo, tokia dezinformacija bandoma paveikti Lietuvos paramą Ukrainai.

„Dezinformacija nepakeis Lietuvos pastangų remiant už laisvę kovojančią Ukrainą“, – pabrėžė V. Vitkauskas.

NKVC pastebi, jog šiuo metu Lietuvoje vyksta karinės pratybos „Perkūno griausmas“, tad panašaus pobūdžio dezinformacijos atakų gali būti ir daugiau.

„Raginame piliečius išlikti budrius, o informacijos skleidėjų prašome atsargiai vertinti Rusijos platinamą dezinformaciją“, – sako V. Vitkauskas.

Rusijos saugumo tarnyba FSB paskelbė likvidavusi Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms priskiriamą „diversantą“, kuris, anot jų, siejamas su Lietuva, penktadienį skelbė delfi.lt. Maskvos teigimu, rasti esą nenuginčijami įkalčiai, jog minėtas „diversantas“ buvo apmokytas Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Rusijadezinformacijadiversantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KOKS TOKIOS DEZINFORMACIJOS TIKSLAS ? PUTINAS VIEŠAI PAREIŠKĖ KAD VISI TERORISTINIO AKTO DALYVIAI, REMĖJAI IR ORGANIZATORIAI BUS SUNAIKINTI...

Ir vėl

Ir vėl portretas
mūsų ministrė liko "aplenkta" su pranešimu...

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrovėje tai viskas bus isslaptinta kaip .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių