Sužinokite, kokiuose kelių ruožuose gali tekti stovėti spūstyse

  • Teksto dydis:

Ir vėl vasara, ir vėl vairuotojų prašoma kantrybės bei supratimo. Tam „Via Lietuva“ sukūrė specialią kampaniją „Mes jus suprantame. Supraskite ir mus“, skirtą svarbiausių 2024 metų darbų keliuose pristatymui.

Kodėl vairuotojų prašoma keliuose apsišarvuoti kantrybe bei kur ir kokie kelių tvarkymo darbai numatomi, papasakojo Automobilių kelių direkcijos komunikacijos vadovė Jolita Orientaitė.

– Kodėl vairuotojų, kurie ir taip atrodo kasdien stovi ilgosios spūstyse, prašoma dar daugiau kantrybės, dar daugiau supratingumo? 

– Įmonė „Via Lietuva“ yra atsakinga už valstybinės reikšmės kelių priežiūrą bei plėtrą. Šiais metais ji yra suplanavusi didelės apimties kelių infrastruktūros tobulinimo darbus visoje Lietuvoje. Taip jau gavosi, jog didelė dalis darbų yra suplanuoti tuose ruožuose, kurie pasižymi itin dideliu eismo intensyvumu. Gyventojų prašome kantrybės keliuose, akcentuojant, jog sutvarkius kelio ruožą eismas bus saugesnis ir greitesnis. 

– Kada galima tikėtis, kad žmonėms nebereikės stovėti spūstyse? 

– Keliuose, kuriuos dabar remontuojame, darbai turėtų būti pabaigti iki šių metų pabaigos. Jeigu kalbėtume konkrečiai apie kiekvieną atkarpą, tai, pavyzdžiui, autostradoje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, yra septyni ruožai, kurie bus sutvarkyti iki vėlyvo rudens.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Kokie pagrindiniai darbai numatomi, kur daugiausia reikės žmonėms apsišarvuoti kantrybe? 

– Numeris vienas, kaip ir minėjau, yra automagistralė Vilnius–Kaunas–Klaipėda kur tvarkysime septynias atskiras kelio atkarpas, beveik 23 kilometrų kelio dangos. Taip pat toje pačioje automagistralėje bus pradėti ir Krunos tilto tvarkymo darbai. Kalbant apie kelių gėdą – Vilnius–Utena, tai 30 kilometrų atkarpą ketiname sutvarkyti dar iki šių metų pabaigos.  

– Kodėl pagrindinę Lietuvos kelių gėdą, Vilnius–Utena kelią, susiruošė tvarkyti tik dabar? 

– Buvo tam tikrų priežasčių, kodėl tas laikas atėjo tik dabar, o ne anksčiau. Reikia orientuotis į rezultatą, jog jau šių metų pabaigoje galėsime džiaugtis atnaujinta 30 kilometrų atkarpa nuo Molėtų iki Utenos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių