Ugniagesiai piketuoja dėl prastų sąlygų: A. Bilotaitė teigia, kad jos gerėja

Ketvirtadienį ugniagesiams gelbėtojams surengus piketą dėl pernelyg mažo finansavimo pareigūnams, ministrė Agnė Bilotaitė apgailestauja, jog profesinės sąjungos pasirinko ne patį konstruktyviausią būdą megzti dialogą su Vidaus reikalų ministerija (VRM). Politikė tikina – šios Vyriausybės kadencijos metu pareigūnams skirtas itin didelis dėmesys, o dalis keliamų problemų buvo spręstos nuosekliai.

„Tenka apgailestauti, kad pasirenkamas toks kelias diskutuoti ar siekti pakeitimų, nes mums ir man pačiai tikrai rūpi“, – ketvirtadienį Eltai sakė A. Bilotaitė.

„Tai yra nekonstruktyvus, sakyčiau, veiksmas prieš rinkimus, ne dalykiškas“, – apgailestavo ji.

A. Bilotaitė pabrėžia – šios kadencijos Vyriausybė ir VRM ėmėsi esmingų sprendimų, siekiant gerinti pareigūnų – taip pat ir ugniagesių gelbėtojų – darbo sąlygas, motyvaciją. Rezultatai, anot jos, rodo teigiamas tendencijas.

„Jeigu kalbame apie pareigūnų nekomplektą, 2019 m. mes turėjome 13 proc. nekomplektą, 2023 m. – 5,8 proc.“, – situaciją iliustravo politikė.

„Pareigūnų skaičius, kuris atėjo į tarnybą 2019 m. – 134. Šiuo atveju, 2023 m. – 253. Taip pat ir finansavimo didinimas – atėję radome tikrai apgailėtiną situaciją, kalbant tiek apie patį priešgaisrinės apsaugos pareigūnų atlygį, tiek apie aprūpinimą, nes trūko elementarių dalykų“, – aiškino ji.

A. Bilotaitė taip pat pastebėjo, jog per pastaruosius keturis metus ugniagesių gelbėtojų atlyginimai taip pat augo – 2019 m. žemiausios grandies pareigūnai vidutiniškai neuždirbdavo net 800 eurų.

„Nesiekė tūkstančio eurų, o dabar vidurkis siekia 1,3 tūkst. eurų. Man atrodo, skaičiai pasako patys už save – ne tik žodžiais, bet ir realiai darbai gerbiame pareigūnus“, – patikino ji.

„Linkiu, kad tas tempas, kuriuo mes geriname sąlygas, ir išliktų“, – pridūrė VRM vadovė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) į piketą susirinko ugniagesiai gelbėtojai, taip siekdami atkreipti dėmesį į nepakankamą finansavimą šios profesijos atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Tegul džiaugiasi, kad darbą turi! Kaimo vietovėse parą pramiega ,paskui keletą parų dar 'sukasi' daryti neleistiną darbą ... Jeigu blogai, tegul užleidžia vietą jaunimui.

Petka

Petka portretas
Poniai gal ir gereja ,bet per savo mandruma nemato ,kad TIKRAI blogeja

Tik nuomonė

Tik nuomonė portretas
Užtai tam generolui fotkej geras gyvenimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių