D. Tuskas perspėja dėl Rusijos išpuolių prieš Europos saugumą

  • Teksto dydis:

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas trečiadienį, kalbėdamas Pilietinės platformos, didžiausios koalicinės vyriausybės partijos, nacionalinėje taryboje, perspėjo dėl Rusijos išpuolių prieš Europos šalių saugumą.

„Rusijos ir Baltarusijos žvalgyba bando paveikti įvykių eigą visoje Europoje, įskaitant Lenkiją, – sakė jis. – Tai žinome iš to, ką girdime iš visų Europos sostinių.“

D. Tuskas nurodė, kad visų Europos valstybių prezidentai ir ministrai pirmininkai teigia gaunantys vis daugiau įrodymų apie Rusijos planus bandyti kištis į balsavimo procesą, pavyzdžiui, į artėjančius Europos Parlamento (EP) rinkimus.

Jis teigė saugumo ir tyrimo sumetimais negalįs apie tai kalbėti atvirai, nes didžioji dalis informacijos yra įslaptinta.

Tačiau premjeras sakė: „Kalbu apie žmones, kurie ima pinigus iš Rusijos tarnybų ir jų vardu rengia perversmus Lenkijoje ir už jos ribų.“

Pasak D. Tusko, žmonės, apie kuriuos kalbėjo, yra lenkai, o tokių atvejų jau buvo daug.

Kalbėdamas apie birželio 6–9 dienomis vyksiančius EP rinkimus, jis paragino Lenkijos visuomenę sutelkti dėmesį į šalies saugumą, „mūsų vaikų ir anūkų“ saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tuskas Debilas

Tuskas Debilas  portretas
Rusija staiga, nelauktai priartėjo prie GejRopos ir grasina, grasina, grasina...

Raketa

Raketa portretas
Ar dar ilgai Vakarai toleruos rozzo-fašistų dergimąsi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių