Ukrainos parlamentas atleido iš pareigų agrarinės politikos ministrą, kuriam pareikšti įtarimai

Ketvirtadienį Aukščiausioji Rada atleido Mykolą Solskį iš Ukrainos agrarinės politikos ministro pareigų.

Tai „Telegram“ kanale pranešė liaudies deputatas iš frakcijos „Holos“ Jaroslavas Železniakas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Jis patikslino, kad sprendimas priimtas 273 balsais.

Anot parlamentaro, M. Solskis balsavimo metu buvo posėdžių salėje ir yra „vienas iš nedaugelio ministrų, kurie prieš atleidimą pateikia darbo ataskaitą“.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Aukštasis antikorupcinis teismas paskyrė M. Solskiui kardomąją priemonę – suėmimą su alternatyva sumokėti 75 mln. 700 tūkst. grivinų (apie 1 789 658 eurus) užstatą.

Balandžio 23 d. Ukrainos nacionalinio kovos su korupcija biuro atstovai pranešė, jog teisėsaugos pareigūnai nustatė, kad ministras užvaldė 291 mln. grivinų vertės valstybinę žemę ir mėgino užvaldyti 190 mln. grivinų vertės žemę.

M. Solskis, komentuodamas jam pareikštus įtarimus, teigė, kad įvykiai susiję su 2017–2018 metų laikotarpiu, kai jis nebuvo nei agrarinės politikos ir maisto ministras, nei Aukščiausiosios Rados agrarinės ir žemės politikos komiteto pirmininkas.

Pasak jo, septynerių metų senumo aplinkybės susijusios su valstybinių įmonių ir fizinių asmenų, taip pat ir antiteroristinėje operacijoje Rytų Ukrainoje dalyvavusių kariškių, ginču dėl žemės, kuri pastariesiems buvo suteikta įstatymų nustatyta tvarka.

Balandžio 26 d. buvo pranešta, kad už M. Solskį sumokėtas visas užstatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Expert

Expert portretas
Žemė parduota jankiams ir britams,o pinigais nesidalino,čia visa matematika.

Maklės

Maklės portretas
Kodėl pas juos valdžioje visi rudakiai ir ne europietiškos išvaizdos? Gal todėl ir klesti korupcija?

Sodint padla iki

Sodint padla iki portretas
Gyvos galvos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių