V. Putinas: Rusijos karinės technologijos privalo būti per vieną žingsnį priekyje

Rusija privalo modernizuoti savo ginkluotę, kad ši būtų „per vieną žingsnį priekyje“ ir naudos bet kokias užsienio dalis, kurias sugebės gauti, kad galėtų ją gaminti, pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas.

Jis taip kalbėjo antradienį po savo inauguracijos susitikęs su kariuomenės vadais, tačiau Kremlius susitikimo vaizdo įrašą paskelbė tik ketvirtadienį, Rusijai minint 79-ąsias pergalės prieš nacistinę Vokietiją metines.

V. Putino teigimu, konstruktoriai dirba „dieną ir naktį“, tobulindami Rusijos karines technologijas.

„Šiuolaikinės karinės technologijos sparčiai keičiasi. Jei norime, kad mums pasisektų, visuomet turime būti per vieną žingsnį priekyje“, – pasakė jis.

„Mūsų priešai turi pakankamai šiuolaikinių priemonių, kadangi mūsų priešams dirba visa Vakarų bendruomenė“, – tęsė jis.

„Žinome, kaip sunku mūsų vaikinams, kuriems virš galvų it musės sukasi priešų dronai.“

V. Putinas taip pat pasakė, kad Rusija dalių dairosi ir svetur.

Mūsų priešai turi pakankamai šiuolaikinių priemonių, kadangi mūsų priešams dirba visa Vakarų bendruomenė.

„Kam slėpti – imsime tai, ką rasime tarptautinėje rinkoje. Nepaisant sunkumų, mes sugebame šio-bei-to rasti... Kažko, kas turi dvejopą, trejopą ir civilinę paskirtį“, – kalbėjo jis.

Jungtinės Valstijos apkaltino Kiniją padedant Rusijai vykdyti didžiausią militarizacijos kampaniją nuo sovietinių laikų.

Oficialių JAV asmenų teigimu, Kinija parūpino dvejopos paskirties priemonių, padėjusių Rusijai persigrupuoti, kol JAV delsė suteikti Ukrainai daugiau pagalbos.

Balandį JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pasakė, jog tarp tokių priemonių yra „staklės, puslaidininkiai ir kitokie dvejopos paskirties gaminiai, padėję Rusijai atkurti nuo sankcijų ir eksporto kontrolės smarkiai nukentėjusią savo gynybinę pramoninę bazę“.

Kinija JAV teiginius atmetė kaip „nepagrįstus kaltinimus“.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasRusijos karinės technologijosGinkluotėkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių