Izraelio kariuomenė sako raginanti gyventojus pasitraukti iš rytinės Rafacho dalies

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė pirmadienį paragino Gazos Ruožo gyventojus pasitraukti iš rytinės Rafacho dalies į vieną „išplėstą humanitarinį rajoną“ šioje palestiniečių teritorijoje.

Raginimas paskelbtas prieš laukiamą karinę operaciją Gazos Ruožo pietuose esančiame Rafache.

Kariuomenė „skatina rytinės Rafacho [dalies] gyventojus judėti išplėsto humanitarinio rajono link“, sakoma pareiškime.

Žmonėms nurodyta persikelti į Mavasio rajoną netoli pakrantės. Kariuomenė sakė, kad išplėtė pagalbos, įskaitant lauko ligonines, palapines, maistą ir vandenį, teikimą į šį rajoną.

Kariuomenė taip pat nurodė, kad gyventojų evakuacija iš rytinės Rafacho dalies yra laikina ir ribotos apimties.

„Šį rytą [...] pradėjome riboto masto operaciją, kad laikinai evakuotume Rafacho rytinės dalies gyventojus, – žurnalistams sakė kariuomenės atstovas. – Tai ribotos apimties operacija.“

Pasak kariuomenės atstovo, evakuojama maždaug 100 tūkst. gyventojų.

Šiuo metu Rafache glaudžiasi apie 1,2 mln. žmonių, nurodo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Dauguma šių žmonių yra pabėgę iš kitų Gazos Ruožo vietų per septynis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą.

Šį rytą [...] pradėjome riboto masto operaciją, kad laikinai evakuotume Rafacho rytinės dalies gyventojus.

 

Sausumos invazijos į Rafachą perspektyva privertė sunerimti pagalbos organizacijas ir pasaulio lyderius.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį sakė, kad Izraelis dar nepateikė plano, kaip patikimai apsaugoti civilius ir kad be tokio plano Vašingtonas negali paremti didelės karinės operacijos Rafache.

Izraelio ir „Hamas“ karas kilo po palestiniečių kovotojų spalio 7-osios išpuolio Izraelio pietuose, kai žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių gyventojų, rodo oficialūs duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 128, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 35 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 34 683 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Prasidėjus karui Izraelis nurodė Gazos Ruožo šiaurėje gyvenantiems palestiniečiams pasitraukti į „saugias zonas“ teritorijos pietuose, įskaitant Rafachą.

Tačiau Rafachas ne kartą buvo bombarduotas iš oro, o palestiniečiai nuolat kartoja, kad joks rajonas Gazos Ruože nėra saugus.

Savo pareiškime kariuomenė pridūrė, kad raginimas „laikinai persikelti į humanitarinį rajoną bus perduodamas plakatais, SMS žinutėmis, skambučiais ir žiniasklaidos transliacijomis arabų kalba“.

Kariuomenė ir toliau persekios „Hamas“ kovotojus „visur Gazos [Ruože], kol visi jų laikomi įkaitai sugrįš namo“, sakoma pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Tie baisūs sulauks hk 2 tai bus atpildas

taigi

taigi portretas
> o nacis zurabas išlindo.

Zurabas Smardalidze

Zurabas Smardalidze portretas
Nereikia raginti - reikia traiskyti visus parazitus kaip Kolorado vabalus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių