Laiminga gelbėjimo operacijos Tailande pabaiga: narai iš urvo ištraukė visus žmones

  • Teksto dydis:

Tailando šiaurėje gelbėtojai antradienį ištraukė visus berniukus ir jų trenerį, kurie daugiau kaip dvi savaites buvo įstrigę Tam Luango urve, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė šalies laivyno narai.

„Visi 12 „Laukinių šernų“ ir treneris buvo ištraukti iš urvo“, – sakoma žinutėje, paminint jaunųjų futbolininkų komandos pavadinimą. Pasak narų, visi išgelbėtieji yra saugūs.

Žinutę tailandiečių „ruoniai“ užbaigė savo kovos šūkiu „Hūja!“, tapusiu jų parašu per šią sunkią ir sudėtingą gelbėjimo misiją.

Iš urvo dar turi išsigauti keturi „ruonių“ narai, įskaitant gydytoją, kurie buvo su gelbėjama grupe, sakoma feisbuko žinutėje.

Antradienį popiet ir pavakare iš urvo grupėmis išėjo likę penki žmonės, kuriuos išlydėjo užsienio narai ir tailandiečių „ruoniai“, visos beprecedentės misijos metu vaidinę labai svarbų vaidmenį.

Sekmadienį ir pirmadienį iš urvo buvo išlydėti aštuoni berniukai. Geri medikų pranešimai apie išgelbėtų berniukų sveikatą dar labiau pakurstė džiaugsmą.

Anksčiau pareigūnai žurnalistams sakė, kad pirmųjų aštuonių berniukų sveikata ir psichologinė būklė gera, niekas nekarščiuoja. Vaikai atsigauna vienoje Čiang Rajaus provincijos ligoninėje.

Tačiau vaikai bus laikomi karantino sąlygomis, kol gydytojai įsitikins, kad jie urve nepasigavo jokių infekcijų.

Ekspertai perspėjo, kad geriant užterštą vandenį ar kitaip kontaktuojant su paukščių ar šikšnosparnių išmatomis galima užsikrėsti pavojingomis infekcijomis.

Tačiau pradiniai ženklai nuteikia pozityviai, rentgenogramos ir kraujo tyrimai parodė, kad tik dviem berniukams pasireiškė plaučių uždegimo simptomai. Jiems buvo paskirta antibiotikų, jų būklė apibūdinama kaip normali.

„Laukinių šernų“ komanda – 11-16 metų amžiaus berniukai ir jų 25 metų treneris – birželiio 23 dieną po treniruotės nuėjo į kalnų parką, nusprendė patyrinėti Tam Luango urvą ir pradėjus lyti įstrigo vienoje ankštoje jo kameroje.

Vaikų gelbėjimo operacija kaustė šalies ir pasaulio dėmesį, ir sulaukė paramos iš garsenybių, pradedant JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) ir baigiant futbolo žvaigžde Lioneliu Messi (Lioneliu Mesiu) bei technologijų guru Elonu Musku (Ilonu Masku).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau.

Manau. portretas
Daugeliui ir musu zmoniu reikia atsakomybes.Daug nesamoniu pridaro negalvodami apie paekmes.Kad ir tie kope i kalnus su 11 m. vaiku,O buvo ispeti.

Ziauru

Ziauru portretas
Ziauru- su laiminga pabaiga .....gal......

visa

visa portretas
atsakomybe turi buti pareiksta treneriui nes po tokius urvus jis neturejo jokios teises vedziot nepilnamecius o uzsiimti savo pareigomis......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių