Lietuvos paplūdimio tinklininkai Portugalijoje žengė į atkrintamąsias varžybas

Abi Lietuvos poros pateko į Portugalijoje vykstančio „Beach Pro Tour Challenger“ serijos paplūdimio tinklinio turnyro atkrintamąsias varžybas.

Vyrų turnyre puikų pasirodymą tęsia Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas. Po kvalifikacijos į pagrindines varžybas iškopę lietuviai D grupės pusfinalyje penktadienį 2-0 (26:24, 21:17) nugalėjo ketvirtąjį reitingą turnyre turinčius olandus Steveną van de Veldę ir Matthew Immersą.

Vietą atkrintamosiose varžybose užsitikrinę Lietuvos paplūdimio tinklininkai vėliau patyrė pirmąją nesėkmę. Akistatoje dėl pirmos vietos grupėje mūsiškiai 0-2 (17:21, 16:21) pralaimėjo amerikiečiams Milesui Evansui ir Chase‘ui Budingeriui. Beje, pastarasis yra buvęs NBA krepšininkas, stipriausioje pasaulio lygoje praleidęs septynerius metus. 2017 metais jis nusprendė iškeisti krepšinį į paplūdimio tinklinį.

Šeštadienį P. Stankevičius ir A. Knašas žais aštuntfinalyje, o savo varžovus sužinos kiek vėliau.

Moterų turnyre kelialapį į atkrintamąsias varžybas iškovojo Monikos Paulikienės ir Ainės Raupelytės duetas.

A grupės pusfinalyje lietuvės po atkaklios kovos 1-2 (19:21, 21:19, 12:15) pralaimėjo italėms Margheritai Bianchin ir Claudiai Scampoli. Visgi lemiamoje akistatoje dėl trečiosios vietos bei kelialapio į atkrintamąsias varžybas Lietuvos paplūdimio tinklininkės 2-0 (21:11, 21:16) nepaliko vilčių kitai Italijos porai – Rekai Orsi Toth ir Giadai Bianchi.

Kaip viena iš dviejų geriausių trečiąsias vietas užėmusių komandų lietuvės iškart pateko į aštuntfinalį. Jame mūsiškės žais su amerikietėmis Megan Kraft ir Emily Stockman.

Bendrą paplūdimio tinklinio turnyro Portugalijoje prizų fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių