NKL čempionams – skirtingos prognozės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis abejoja, ar Kauno „Žalgirio“ jaunimui pavyks apginti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionų titulą.

NKL reguliarųjį sezoną „Žalgirio-2“ komanda užbaigė užėmusi septintą vietą (16 pergalių ir 22 pralaimėjimai).

Atkrintamosios varžybos – aštuntfinalis iki dviejų pergalių – startavo kovo 6-ąją, o jaunųjų žalgiriečių pirma dvikova – vakar, varžovai – „Kretingos“ krepšininkai (10 vieta, 16–22).

„Mano buvusi komanda – prieš mano kraštiečius, – šypsojosi K. Maksvytis. – Manau, kad šį sezoną „Žalgiris-2“ neturi tokios gilios ir talentingos sudėties, kaip pernai, o „Kretinga“ – brandi, sukaupusi patirties, ambicinga, todėl spėčiau, kad mačą iki dviejų pergalių 2:1 laimės žemaičiai.“

Kitokios nuomonės – Jonavos „CBet“ trenerių štabe dirbantis Laimonas Eglinskas.

„Mano favoritai – jaunimas. Nors „Žalgiris-2“ prarado daug čempionų komandos lyderių, vis tiek pasiekė puikių rezultatų. „Kretingos“ koziris – patirtis, bet jaunatviška energija turėtų triumfuoti 2:0“, – mintimis NKL svetainėje dalijosi L. Eglinskas.

Iškart į ketvirtfinalį pateko keturios stipriausios NKL reguliaraus sezono ekipos – Palangos „Olimpas“ (32–6), „Telšiai“ (30–8), Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (29–9) ir „Jurbarkas-Karys“ (19–19).

NKL čempionato aštuntfinalio dalyviai varžysis iki dviejų pergalių.

Kartu su „Žalgiriu-2“ ir „Kretinga“ aštuntfinalyje taip pat varžysis Ukmergės „Stekas“ (8 vieta, 21–17) ir Joniškio „Delikatesas“ (9, 19–19), Šakių „Vytis-VDU“ (5, 18–20), Vilniaus „Rytas-2“ (12, 12–26), Vilkaviškio „Perlas“ (6, 18–20) ir Kauno rajono „Atletas“ (11, 14–24).

„Steko“ krepšininkai savo aikštėje laimėjo pirmą akistatą su „Delikatesu“ 92:64.

K. Maskvytis prognozuoja, kad į ketvirtfinalį prasibraus „Stekas“, „Vytis-VDU“ ir „Perlas“.

Eurolygos turnyre dalyvaujančiam „Monaco“ klubui atstovaujantis Donatas Motiejūnas spėjo, kad aštuntfinalio barjerus įveiks „Žalgiris-2“, „Stekas“, „Vytis-VDU“ ir „Atletas“.

Sezoną jau užbaigė Klaipėdos „Neptūno-Akvaserviso“ (13 vieta, 12–26) ir „Šilutės“ (14, 10–28) krepšininkai.

Šį NKL čempionatą ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalų (didžiojo ir mažojo) varžovai kovos iki trijų pergalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V,L

V,L portretas
*strategas* maskvytis geriau rupintusi rinktines pergalem nes jau galima kai ka ir mums speti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių