A. Armonaitė viliasi, kad bendradarbiavimas su „SpaceX“ tvirtės

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė norėtų, kad Lietuvos intensyvus bendradarbiavimas su JAV kosmoso bendrove „SpaceX“ augtų ir tvirtėtų.

„Lietuvos įmonės jau dabar bendradarbiauja su šia kosmoso bendrove, „Starlink“ startavo Lietuvoje. Norime, kad šis intensyvus bendradarbiavimas nuolat augtų ir tvirtėtų. Akivaizdu, kad ir kompanija vertina mūsų šalį, nes tokio lygmens susitikimo kol kas Lietuva nebuvo turėjusi“, – pranešime penktadienį teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė, JAV susitikusi su vienu „SpaceX“ vadovų Bretu Johnsenu.

Kaip nurodė ministerija, A. Armonaitė su „SpaceX“ atstovais buvo susitikusi praėjusių metų rugsėjį Lietuvoje. Prieš dvejus metus įmonė įsteigė „Starlink“ padalinį Lietuvoje ir teikia plačiajuosčio palydovinio interneto paslaugas.

Pernai Ekonomikos ir inovacijų ministerija pristatė Lietuvos kosmoso sektoriaus plėtros koncepciją. Lietuva siekia tapti konkurencingų kosminių paslaugų teikėja ir kurti pažangiais moksliniais tyrimais paremtus sprendimus ir technologijas.

Inovacijų agentūroje sėkmingai veikia „Space Hub“ Lietuvos padalinys, kurio misija – įvairiapusiškai plėtoti Lietuvos kosmoso ekosistemos veiklas.

„Starlink“ paslaugos Lietuvoje teikiamos nuo 2021 metų pabaigos, kai ji čia įsteigė padalinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S... gabale

S... gabale portretas
Nusileisk ant zemes. Ar neperdideli uzmojai?

As

As portretas
Butu idomu suzinoti ar tas spaceex zino kas ta armonaite ?

Anonimas

Anonimas portretas
kaip ten su taivaniu net atstovybė atidare o pasirodo jie Ruskiams ;;;;stakles technologijas;;;; parduoda kur ginklus gamina .o tie ruskiai žudo Ukrainiečius.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių