VMVT sustabdė nelegalią pašarų gamybą ir prekybą

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai nustatė ir sustabdė nelegaliai vykdytą ūkininko veiklą – pašaro gamybą ir prekybą.

VMVT duomenimis, gavus pranešimą dėl galimai nelegalios pašarų gamybos ir prekybos bei atlikus patikrinimą gamybos vietoje, nustatyta, jog ūkininkas ne tik nelegaliai vykdė pašarų gamybą, tačiau ir gamybos metu neužtikrino bent jau minimalių higienos reikalavimų ir saugos.

Skelbiama, kad patikrinimo metu nustatyta, jog pašarų gamyba buvo vykdoma mechaninių dirbtuvių patalpos dalyje. Aplink pašarų gamybos įrangą rastos žemės ūkio technikos padangos, sukrautos palaidos polipropileninės pakuotės (maišai), žemės ūkio technika bei įranga, išbėgę tepalai.

Gaminant (traiškant) pašarines žaliavas, sudaryta grėsmė pašarą užteršti pašaliniais daiktais. Patalpose nėra galimybės atlikti valymo, dezinfekcijos darbų. Dalis pagamintų pašarų laikomi tiesiogiai ant žemės, dalis pašarų laikomi ant medinių palečių lauko teritorijoje, pašarai neženklinami.

Taip pat paaiškėjo, kad ūkininko veikla neregistruota pašarų ūkio subjektų registre, tad veikla buvo vykdoma nelegaliai.

Priimtas sprendimas uždrausti veiklą bei tiekti į rinką 1993 kg. traiškytų ir granuliuotų pašarų. 7496 kg žaliavų bus sustabdyta, kol bus pateikti atsekamumą įrodantys dokumentai.

Pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal ANK, gresia bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių