Į Klaipėdos regioną investuos 4 mln. eurų

Klaipėdos pašonėje oficialiai pradėtos „Mercedes-Benz“ atstovės „Silberauto“ automobilių salono statybos. Vietoje, kur išdygs pastatas, vakar įkasta simbolinė kapsulė su laišku ateities kartoms. Į naująjį saloną bus investuota apie 4 mln. eurų.

Atidarymas numatytas liepą

Naujasis įmonės „Silberauto“ salonas statomas Klaipėdos rajone, Sudmantuose, prie A1 magistralės. Pastato plotas sieks net 3,6 tūkst. kvadratinių metrų. Naujajame įmonės „Silberauto“ centre bus įkurtas automobilių bei sunkvežimių servisas ir naujų automobilių salonas.

„Mercedes-Benz“ atstovė į šį projektą investuos apie 4 mln. eurų. Jei žiema bus palanki, naujasis centras bus užbaigtas ir atidarytas kitų metų liepą.

Vakar vykusioje naujojo centro statybų pradžios ceremonijoje dalyvavo ne tik užsakovai, statytojai, projektuotojai, bet ir Klaipėdos miesto ir rajono vadovai.

„Tai istorinis momentas mūsų įmonei. Dviguba šventė. Prieš keturiolika metų, spalio 8 dieną, buvo įregistruota „Silberauto“. Tad šiandien švenčiame savo gimtadienį. Šiandien oficialiai pradedame ir naujo centro statybas. Tikiu, kad jo atidaryme bus dar didesnis žmonių būrys“, – tvirtino įmonės „Silberauto“ valdybos pirmininkas dr. Rimantas Stankevičius.

Sukurs daugiau darbo vietų

Klaipėdos regione bendrovė gyvuoja dvylika metų. Įmonės „Silberauto“ Klaipėdos teritorinio automobilių pardavimo ir techninės priežiūros skyriaus vadovas Artūras Laurinaitis pabrėžė, kad per šį laiką gerokai išaugo lengvųjų ir komercinių automobilių bei sunkvežimių parkai.

„Siekiame veiklos efektyvumo ir norime, kad mūsų klientams viename centre būtų suteikiama kuo daugiau paslaugų. Lyginant su šiuo metu esančiu įmonės filialu Klaipėdoje, įdarbinsime trečdaliu daugiau žmonių, todėl galėsime didinti vienu metu aptarnaujamų automobilių skaičių bei tris kartus išplėsti naujų automobilių ekspoziciją“, – pabrėžė A.Laurinaitis.

Pabrėžiama, kad naujajame automobilių centre trumpės ir teikiamų paslaugų trukmė.

„Būdami inovacijų lyderio „Mercedes-Benz“ atstovais negalime atsilikti nuo bendrų tendencijų ir privalome žengti dar vieną didelį žingsnį į priekį. Turime užtikrinti, kad mūsų klientams reikiamos paslaugos būtų suteikiamos operatyviai“, – akcentavo dr. R.Stankevičius.

Merai įvertino investicijas

Klaipėdos miesto ir rajono vadovai džiaugėsi, kad regione įsikurs tokia solidi, patikima ir didelė kompanija.

„Smagu, kad sidabrinė žvaigždė pasirinko mūsų regioną. Naujasis centras statomas simbolinėje vietoje – ant Klaipėdos miesto ir rajono ribos. „Silberauto“ per savo darbo metus įrodė, kad yra solidi ir patikima bendrovė. Vertiname, kad jie savo atstovybę steigia būtent čia“, – kalbėjo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas linkėjo kuo greičiau užbaigti statybas ir pradėti veiklą. Uostamiesčio Pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benediktas Petrauskas prisiminė, kad įmonė „Silberauto“ ieškojo vietos, kur statyti naują saloną.

„Džiaugiuosi, kad jis įsikurs prie A1 magistralės, kuri Klaipėdos miestą ir rajoną jungia su visu pasauliu“, – pabrėžė B.Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių