Lietuvoje vyksta Gatvės muzikos diena: sostinėje šventės dalyviai kviečia mokytis šventės dainų

Vilniuje ir kituose šalies miestuose šeštadienį vyksta tradicinė muzikos šventė Gatvės muzikos diena (GMD), kurios šūkis šiemet yra „Kviesk šokiui miestą“.

„Gatvės muzikos diena nuo pat užgimimo 2007 m. buvo lydima šokių. Visi joje nors kartą dalyvavę – groję, dainavę ar tiesiog judėję pagal muzikos garsus, savotiškai kvietė aplinkinius ir patį miestą šokiui“, – organizatorių pranešime cituojamas vienas renginio vadovų Jogaila Ivašauskas.

Kaip skelbia organizatoriai, tai jau 18-oji gatvės muzikos šventė, ją 2007 metais inicijavo muzikantas Andrius Mamontovas. Šiemet gatvės muzikantai lankytojus džiugins 35 Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

Tiesa, GMD šiemet vyks ir Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) – Ann Arboro miestelyje, Mičigano valstijoje, taip pat sugrįš ir į Ukrainos sostinę Kyjivą.

Vilniuje, kaip ir kasmet, Gatvės muzikos diena prasidėjo vidurdienį – 12.00 val. ir tęsis iki 22.00 val. vakaro. Visus pasirodymus galima rasti gatvės muzikos dienai skirtoje interneto svetainėje.

Organizatorių teigimu, GMD lankytojai galės pasiklausyti ne tik gatvėse gyvai atliekamos muzikos, tačiau ir pamatyti šokio kolektyvų pasirodymų.

Vyks ir atviri Dainų šventės dalyvių pasidainavimai

Artėjant 100-mečio Dainų šventei „Kad giria žaliuotų“, sostinės Rotušės aikštėje vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į pasidainavimus ir pasišokimus su vyks Dainų šventės dalyviais – chorais ir folkloro ansambliais. Renginyje „Vilnius dainuoja“ bus dainuojamos žinomiausios šventės dainos, mokomasi naujų kūrinių.

Šie pasidainavimai Rotušės aikštėje vyks nuo 14.00 iki 19.30 val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių