Kaune koncertuos Šventinis Maskvos Danilos vienuolyno patriarchalinis vyrų choras

  • Teksto dydis:

Spalio 4 – 6 dienomis jau trečius metus iš eilės į Lietuvą atvyksta vienas garsiausių pasaulio chorų - Šventinis Maskvos Danilos Vienuolyno patriarchalinis vyrų choras.

Iki šiol choro koncertai vykdavo išimtinai Vilniuje, tačiau atsižvelgiant į daugybės gerbėjų pageidavimus, spalio 6 d. 18 val. įvyks išskirtinis koncertas Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Tai galimybė pajausti tikrąją sielos palaimą nuo unikalaus dvasinio meno. Choras atliks savo pačius nuostabiausius kūrinius, dėl kurių jau esanti sudėtis bus papildyta dainininku, apdovanotu unikaliu balsu – žemuoju bosu (basso profundo)!

Šventinis Maskvos Danilos vienuolyno patriarchalinis vyrų choras - tai aukščiausio lygio profesionalumas ir magiška energija. Patriarcho Aleksijaus inauguracijos metu būtent šis choras buvo išrinktas pasirodyti iš didelio skaičiaus dvasinių ir bažnytinių kolektyvų už puikų profesionalumą, balsų grožį, už tai, kas vadinama Dieviškąja apvaizda mene!

Tai didžiulis įvykis mūsų šalies kultūriniame gyvenime, nes panašaus mąsto ir profesionalumo artistai mūsų šalyje pasirodo gana retai. Įstabus koncertas, kuriame skambės patys žymiausi dvasinės, ir ne tik, muzikos istorijoje kūriniai, kiekvieno siela patirs tikrą palaimą!

Choro repertuare Didžiųjų švenčių giedojimai, dalis Virgilijos ir Dieviškosios  liturgijos, Gavėnios, Kalėdų ir Šventų Velykų giesmės, Kalėdines giesmės, religinių eilių, istorinės giesmės ir dainos, o taip pat romansai, valsai, liaudies dainos ir šiuolaikinių autorių dainos, rusų ir užsienio klasikinė muzika.

 Bilietus platina: Bilietai.lt

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/didysis-sventinis-maskvos-danilos-vienuolyno-patriarchalinis-vyru-choras--kaunas-282538/



NAUJAUSI KOMENTARAI

žūrnaliūgos toliau degraduoja

žūrnaliūgos toliau degraduoja portretas
Asiliukai kaip verčiate?... teisingai būtų: Maskvos Patriarchijos Danilos vienuolyno choras. Tai reiškia Pravoslavų bažnyčios padalinys Maskvos ir Rusijos autokefalinė bažnyčia.

...,galiu KAM NORS paTIKTI ar nePATIKTI...,

...,galiu KAM NORS paTIKTI ar nePATIKTI..., portretas
neKEICIA REIKALO ESMES...,tai NUOSTABUS RENGINYS TIKRAI VERTAS APLANKYTI... TASKAS

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kultūros reikia
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių