Nors koncerte bus keturi atlikėjai, vienas jų sulaukė ypatingo susidomėjimo

  • Teksto dydis:

Ne vieną sudomino prieš mėnesį Lietuvą apskriejusi žinia apie „Legends Concerts Europe“ organizuojamą didžiausią 90–ųjų festivalį „Žalgirio“ arenoje. Pasak renginio organizatorių, jau parduota 4000 bilietų, o koncerte tikimasi sulaukti net 12 tūkst. lankytojų. Nors „90‘s Disco Fest“ renginyje pamatysime net keturias to laikmečio žvaigždes – Haddaway, „Snap!“, DJ Sash! ir „La Bouche“ – viena iš jų sulaukė ypač didelio susidomėjimo.

Įdomi atlikėjo istorija

Turbūt nėra pasaulyje šalies, kurioje neskambėjo ši populiari, kultinė unikalaus balso savininko Nestor Alexander, arba tiesiog Haddaway, daina „What is Love“. Bet ar žinome atlikėjo gyvenimo ir karjeros istoriją?

Gražioje Trininado saloje gimęs, Vašingtone (JAV) augęs, o vėliau į Vokietiją persikėlęs gyventi Haddaway, neatsitiktinai buvo vadinamas Europos šokių muzikos karaliumi. Amerikietiško futbolo komandoje „Kelno Krokodilai“ žaidęs, laisvalaikiu muziką ir dainas kūręs bei kilimus pardavinėjęs Haddaway, net negalėjo įsivaizduoti, kad pasaulyje bus parduota daugiau nei 30 mln. jo muzikos albumų.

Pasauliniai hitai ir kūriniai

1993 metais jo debiutinis singlas „What is Love“ užkariavo beveik visą Europą, Aziją, Pietų ir Šiaurės Ameriką. Haddaway leido hitą po hito („Life“, „I Miss You“, „Rock My Heart“, „Catch I Fire“) ir per metus surengdavo net po 120 koncertų visame pasaulyje. Kultinę Haddaway dainą „What is Love“ 2010-aisiais priminė Eminemas ir Lilas Wayne'as, išleidę dainą „No love“, po to dar dvi pasaulinės įžymybės – Holivudo aktoriai Jimas Carrey ir Willas Ferrellas, kurie pagal šią dainą atliko kultinį šokį komedijoje „A night at the Roxbury“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiesa

kiesa portretas
Nors dabar atvažiavo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių