„Auros“ jubiliejus subūrė buvusius ir esamus šokėjus

Jubiliejiniame „Auros“ renginyje „Prisiminimai apie ateitį“ – kelionė laiku, į sceną trumpam sugrąžinusi net ir scenos veteranus.   

Šurmuliuojanti „Romuva“ trečiadienio vakarą publiką kvietė ne kino seansui.  Sutemus, istorinio pastato duris vienas po kito varstė buvę ir esami  „Auros“  šokėjai, ištikimiausi kolektyvo gerbėjai ir visi tie, kurie bent šiek tiek prijaučia moderniam šokiui.  

„Eilę metų stebiu, kaip „Aura“ auga ir tobulėja. Žinau, krepšinio sirgaliai su manim nesutiktų, bet šis kolektyvas yra Kauno veidas“, – į ciklo „Vakar, šiandien, rytoj“ renginį „Prisiminimai apie ateitį“ atvykusi kaunietė Kristina prisiminė savo pirmąją pažintį su „Aura“  ir tuomečiais šokėjais.

Būdama paaugle, prieš vieną pasirodymą ji netikėtai papuolė į užkulisius „Girstučio“ kultūros centre, todėl net ir praėjus daugybei metų, kai tik randa laiko, nepraleidžia „Auros“ pasirodymų, kurie žadina senus prisiminimus ir budina naujus gražius jausmus. Tik priešingai nei tada, Kristina vietos ieško ne už užsklandos, o žiūrovų kėdėse. Vilnietė Sabina, Kaune skaičiuojanti antrus metus taip pat spėjo pamilti šokių kolektyvą. Anksčiau ir pati bandžiusi suktis ant parketo, jauna moteris neslėpė savo susižavėjimo šokančiais kauniečiais, kuriems linkėjo nesustoti ir toliau nešti žinią per pasaulį apie šokio galią.

„Žaviuosi kiekvienu atskirai ir visais kartu, o prieš Birutę Letukaitę, atradusią tiek talentų, žemai lenkiu galvą“, – minutes iki renginio pradžios skaičiavo viena iš daugelio vakaro viešnių. 

Dviejų dalių jubiliejiniame renginys „Prisiminimai apie ateitį“, žiūrovai turėjo galimybę prisiminti įspūdingiausius „Auros“ pasirodymus ir visus šokėjus, kurie kūrė arba tebekuria neįtikėtinus dalykus scenoje. Pirmiausiai susirinkusiesiems lenkėsi šokio spektaklio „Godos“ artistai, su šokėju Eriku Zacone priešakyje. Specialiai dėl „Auros“ jubiliejaus, į Kauną šokėjas atvyko iš Sicilijos. Netrukus po to, šokėja ir choreografė Vilma Pitrinaitė į sceną kvietė maištaujančias deives ir demones. Pirmą dalį užbaigė 2003-ųjų spektaklis „Aseptinė zona“ arba „Lietuviškos sutartinės“. Dar sovietmečiu – 1984-aisiais pastatytą spektaklį „Lietuviškos variacijos“ scenoje atkūrė Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyriaus šiuolaikinio šokio programos mokiniai. „Prisiminimus apie ateitį“ žiūrovams pasakojo visas būrys „auriečių“, kurie prieš 40 metų žengė pirmuosius šokio žingsnius dar modernaus šokio šokio grupėje:   Rasa ir Tomas Sviderskiai, Rūta ir Saulius Kavaliauskai, Rūta Ambrozaitienė, Ieva Jackevičiūtė, Mindaugas Stankevičius, Justina Kiuršinaitė ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių