Emocinės gerovės konsultantų paslaugos lieka Kauno rajone

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su Kauno rajono savivaldybės administracija baigia įgyvendinti projektą „Gerovės konsultantų paslaugų prieinamumo gerinimas Kauno rajono savivaldybėje“. Projekto tikslas buvo Kauno rajono savivaldybėje įdiegti gerovės konsultantų paslaugų teikimo modelį, gerinant bendruomeninių psichikos sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir mažinant psichikos ir elgesio sutrikimų plitimą Kauno rajono savivaldybėje.

Įgyvendinant projektą, Kauno rajone dirbo trys emocinės gerovės konsultantės, kurios Kauno rajono gyventojams suteikė daugiau nei 1 500 emocinės gerovės konsultacijų. Konsultacijų metu taikoma metodika apjungia dvi veiksmingas psichoterapijos rūšis – kognityvinę ir elgesio terapijas, kurios padeda pažinti ir suprasti, kaip susijusios mintys, emocijos ir elgesys. Šios konsultacijos padeda per trumpą laiką sumažinti problemas ar simptomus, trukdančius kokybiškam visaverčiam gyvenimui, atkurti psichologinę pusiausvyrą. Konsultacijų metu daug dėmesio skiriama savęs pažinimui, žmogiškų vertybių išgryninimui, daugiausia kalbama apie emocijas, tam tikras žmogiškas reakcijas į jas ir iš kur jos atsiranda, ieškoma klaidingų įsitikinimų ir keičiamas požiūrį į save, į mus supančią aplinką.

Labai svarbu, kad į emocinės gerovės konsultantus žmonės gali kreiptis patys, tam nereikia šeimos gydytojo ar kito specialisto siuntimo. Be to, užtikrinamas ir besikreipiančių žmonių konfidencialumas ir visiškas anonimiškumas.

Nors projekto veiklos ir pasibaigė, bus užtikrinamas teikiamų konsultacijų tęstinumas. Toliau emocinės gerovės konsultacijas Kauno rajone teiks Skaidrė Kepalienė – 8 678 06 931, skaidre.kepaliene@kaunorvsb.lt.

Konsultacijos teikiamos Raudondvaryje (Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro patalpose) ir Garliavoje (Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centre), Karmėlavoje (seniūnijos patalpose), Vilkijoje (seniūnijos patalpose) arba nuotoliu. Dėl patogesnės konsultacijos vietos kiekvienu atveju derinama individualiai.

Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo ir LR valstybės biudžeto lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Priviso visokių itakotukų, konsultantų ir gerovės pranašų ir tokiu būdu mulkinami žmonės ir plaunami pinigėliai. Lengvatikių pilna, pasitikėkit savimi ir patys kurkit tą gerovę, protaukit, o ne svaikit iš tos laimės.Šimonytė su Nausėda pranašai , ar tikit,

Grazu

Grazu portretas
Geras darbukas bobelems.

Blaivus

Blaivus portretas
Siulau uzdaryti tas kontoras kaip pinigu svaistyma...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių