Klaipėdoje – K. Borjeson meistriškumo pamoka

  • Teksto dydis:

Penktadienį uostamiestį nenuilstamame džiazo ritme paskandinsiantis 22-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis jauniesiems muzikantams dovanoja nemokamą japonės Keiko Borjeson meistriškumo pamoką.

K. Borjeson – tai ko gero viena iš šarmingiausių šių metų festivalio svečių. Kartu tai ir viena iš originaliausių džiazo pianisčių bei unikali improvizacijų meistrė, grojusi net ir Baltuosiuose Rūmuose.

Keiko labai dažnai dar vadinama „priešnuodžiu blogoms žinioms“. Ir tai daugiau nei tiesa, nes tai išskirtinai taikaus ir nuoširdaus būdo asmenybė, o kiekviename jos atliekamame kūrinyje galima girdėti nuotaikingą, svajingą, pozityvią bei nerūpestingą istoriją. Tokijuje gimusi K. Borjeson groti pradėjo dar būdama trejų, o jau penkerių debiutavo televizijoje.

Šios muzikantės atliekamos muzikos stilius apibūdinamas kaip elegantišku, ritmingu džiazu su ryškiu bebop‘o prieskoniu. Beje, Keiko mėgsta improvizuoti ne tik scenoje, bet ir gyvenime, o jos moto – „Visas gyvenimas yra improvizacija. Nėra laiko repeticijoms“.

K. Borjeson meistriškumo pamoka jauniesiems muzikantams vyks ketvirtadienį (birželio 2 d.), 14 val., Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje (Statybininkų pr. 2, 204 auditorija).

Meistriškumo pamoka nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jop

jop portretas
buvome bonsai parodoje Alytuje, kur ji koncertavo prieš kelis metus. Labai patiko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių