Šiąnakt į pajūrį atvyko pirmosios džiazo žvaigždės

  • Teksto dydis:

Likus vos dienai iki 22-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio pradžios, uostamiestis sulaukė pirmųjų svečių, kurie jau šį savaitgalį koncertuos festivalio scenoje. Pirmieji Klaipėdą šiąnakt pasiekė: jaunatviškieji bulgarai „Funky Miracle“ bei charizmatiškoji džiazo pianistė japonė Keiko Borjeson.

„Pirmieji festivalio svečiai į uostamiestį atvyko naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Tiek šarmingoji Keiko Borjeson, tiek talentingieji „Funky Miracle“ teigia esantys nusiteikę puikiai, bei nekantraujantys susipažinti su festivalio publika“, - sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Japonė K. Borjeson – nuostabi improvizacijų meistrė, viena originaliausių pianisčių, grojusi net ir Baltuosiuose Rūmuose. Taikaus ir nuoširdaus būdo pianistės atliekamuose kūriniuose galima girdėti nuotaikingą, svajingą, pozityvią bei nerūpestingą istoriją. Ne veltui ji dar vadinama „priešnuodžiu blogoms žinioms“. K. Borjeson koncertą Klaipėdos pilies džiazo festivalyje šiemet pristato DNB bankas.

Jau šiandien K. Borjeson kviečia jaunuosius uostamiesčio muzikantus į nemokamą meistriškumo pamoką, kuri vyks 14 val. Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje (Statybininkų pr. 2, 204 auditorija).

Penktadienį, nuo 12 iki 14 val. drauge su žinomu JAV bliuzo atlikėju Carlos Johnson, pianistė dalyvaus Klaipėdos Medeinės mokykloje (Panevėžio g. 2) vyksiančiame nemokamame ir visiems atvirame muzikos terapijos seminare „Muzika gydo“, kurį ves muzikos pedagogas Linas Švirinas. Į seminarą, kurį festivalis organizuoja drauge su su JAV ambasada Lietuvoje, kviečiami atvykti visi, kurie siekia įveikti savo vidinius ar net išorinius barjerus bei atrasti muziką, kaip būdą išsaugoti vidinę ramybę ir gyvenimo džiaugsmą. Itin laukiami žmonės su fizine negalia, nes tikima, kad muzika daro stebuklus ir padeda stabdyti fizinės regeneracijos procesus

Šiandien į Klaipėdą atvyks dar daugiau džiazo muzikos žvaigždžių - laukiame britų džiazo muzikos legendų grupės „Shakatak“ bei į Klaipėdą sugrįžtančio „Būgnų dievo“ Jojo Mayer.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių