I. Jankauskaitės dainos klipą įamžino mylimasis: aš irgi norėčiau tokiomis akimis į save žiūrėti

  • Teksto dydis:

Ryški šalies muzikos kūrėja Inga Jankauskaitė vakar pristatė intriguojantį kūrinį ir vaizdo klipą „Taip nesąžininga, Inga“. Atlikėja juokavo, kad naujasis kūrinys skirtas visoms Ingoms, išskyrus Ingridą Valinskienę, nes ji – ne Inga. Apie ką yra naujasis I. Jankauskaitės kūrinys, papasakojo pati atlikėja.

– Apie ką yra naujoji daina „Taip nesąžininga, Inga“? Kodėl minimas šis vardas?

– Neturėjau planų išdidinti vardo, aišku, jeigu žiūrėtume į paviršių, tai daina – apie vardą, bet paviršius niekad neatrodo pati įdomiausia dainos vieta. Daina yra apie bendravimą su savimi, nepamiršimą to svarbaus vidinio balso, kuris visada pradeda keršyti, jeigu tu jo neklausai. Neklausai – tampi nelaimingas. Toks jo kerštas.

– Dažniau klausote širdies ar proto?

– Visko reikia klausyt. Manau, kad priklauso nuo amžiaus grupės. Kažkada reikia klausyti širdies, kažkada reikia nieko neklausyt, maištauti prieš vieną ir kitą, tada reikia klausyti to proto, vėliau jie susidraugauja. Aš dar dabar negaliu atskirti, kur širdis, kur protas, tiesiog pasirenki, kaip nori gyventi. Kiekvienas tą gali.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Akivaizdu, daina siekiama ir įkvėpti, ir pamokyti. Ar mėgstate ką nors žmonėms patarti, pasakyti, ar geriau, kai žmonės patys pasiima geriausius niuansus iš jūsų kūrybos?

– Jeigu reikia atskira eilute paaiškinti, apie ką yra daina, reiškia, man nepavyko. Man atrodo, nereikia čia nieko aiškinti. Yra žmonių, kurie gilinasi, o mano rūpestis tik vienas – kad tas mano vaikas gyventų, kad jo klausytųsi, kad šita daina rastų savo vietą žmonių grojaraščiuose, kad ji taptų jų prisiminimų dalimi.

– Asmeniniame gyvenime turite ir Paulių. Paulius Kaupelis – jūsų širdies draugas, kuris filmavo labai gražų vaizdo klipą. 

– Jis nėra mano širdies draugas, jis – mano vyras. Tai žymiai rimčiau. Taip, kaip jis mane mato, man labai patinka. Aš irgi norėčiau tokiomis akimis į save žiūrėti. Kartais man verta iš jo to pasimokyti. Šitos dainos vaizdas priklauso jam. Jis yra operatorius ir montažo režisierius. Yra ir kitas Paulius mano gyvenime, tai Paulius Jasiūnas, kurio studijoje ir gimė mano albumai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beveik nesigirdi jos "dainavimo"

beveik nesigirdi jos "dainavimo" portretas
matyt nepatraukia :D

labai nesigirciau

labai nesigirciau portretas
klipas senamadiskas - tokius 90-ais kurdavo

?

? portretas
Kelintas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių