Vokietija: raginimai boikotuoti Izraelio atlikėjus „Eurovizijoje“ yra nepriimtini

  • Teksto dydis:

Vokietija penktadienį pareiškė, kad raginimai boikotuoti Izraelio atlikėjus „Eurovizijos“ dainų konkurse yra nepriimtini po to, kai Švedijoje minia protestavo prieš Izraelio dalyvavimą dėl karo Gazos Ruože.

Izraelio dainininkė Eden Golan ketvirtadienį pateko į šį savaitgalį vyksiantį didįjį „Eurovizijos“ finalą, nors į Malmės gatves išėjo daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, nepritariančių jos šalies dalyvavimui.

Tačiau Vokietijos kultūros ministrė Claudia Roth (Klaudija Rot) sakė, kad „raginimai boikotuoti Izraelio atlikėjus, dalyvaujančius tiek šios šalies, tiek kitų Europos valstybių, taip pat ir Vokietijos, kultūros renginiuose yra visiškai nepriimtini“.

„Šiais laikais mums ypač reikia daugiau kultūrinio bendradarbiavimo tarp Europos ir Izraelio“, – socialiniame tinkle „X“ pridūrė ji.

„Eurovizijos“ žvaigždės iš Izraelio buvo ir tebėra atviros ir įvairialypės visuomenės simboliai. Antisemitizmui, neapykantai ir smurtui nėra vietos šiame svarbiame muzikos renginyje“, – pabrėžė ji.

Vokietija yra viena iš pagrindinių Izraelio rėmėjų. Nuo beprecedenčio „Hamas“ išpuolio spalio 7-ąją, po kurio kilo karas Gazos Ruože, ji tvirtai remia šią šalį.

Izraelio ir „Hamas“ karas kilo po palestiniečių kovotojų spalio 7-osios išpuolio Izraelio pietuose, kai žuvo 1 tūkst. 170 žmonių, daugiausia civilių gyventojų, rodo oficialūs duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 128, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 36 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 34 tūkst. 904 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kadaise pas vokiečius buvo toks gražus šūkis : Juden raus ! . Ar ne laikas prisiminti vel ?

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
VOKIETČIAMS matomai nepriimtini ir UKRAINIEČIŲ VEIKSMAI PRIEŠ RUSUS , žydų veiksmai Palestinoje prilygsta rusų veiksmams Ukrainoje , TOKIĄ NUOMONĘ SUSIDARIAU IŠ LRT ŽINIASKLAIDOS INFORMACIJOS , ,

manau

manau portretas
> daugiau bobų....esate idiotas, visiškas idiotas. Tegu okupantai nešdinasi iš okupuotų Sirijos bei Palestinos teritorijų. Laisvę Palestinai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių