JAV policija išvaikė propalestinietišką stovyklą viename universitete, sulaikė 100 žmonių

  • Teksto dydis:

JAV policija, pasitelkusi riaušių malšinimo priemones, sulaikė apie 100 žmonių, kai, reaguodama į antisemitinių užgauliojimų vartojimą, šeštadienį išvaikė propalestinietiškų protestuotojų stovyklą viename Bostono universitete.

Tai naujausias iš virtinės susirėmimų JAV universitetų miesteliuose, kuriuos sukėlė protestai prieš Izraelio karą prieš palestiniečių judėjimą „Hamas“.

Policija tokių veiksmų ėmėsi po to, kai kai kurie protestuotojai griebėsi „piktų antisemitinių užgauliojimų, tokių kaip „Žudykite žydus“, ir „peržengė ribą“, sakoma Šiaurės rytų universiteto pareiškime, paskelbtame socialiniame tinkle „X“.

Protestai prieš Izraelio karą su „Hamas“ šį mėnesį prasidėjo Kolumbijos universitete, o vėliau išplito po visos šalies universitetus.

Jie tapo dideliu iššūkiu universitetų administratoriams, kurie bando rasti pusiausvyrą tarp universitetų įsipareigojimų dėl saviraiškos laisvės ir skundų, kad tokie mitingai peržengė ribas ir nukrypo į antisemitizmą ir neapykantos kalbas.

Policija pastarosiomis dienomis universitetų miesteliuose sulaikė nemažai žmonių ir kartais net panaudojo cheminius dirgiklius bei elektrošoką demonstrantams išvaikyti.

Šiaurės rytų universitetas savo pareiškime nurodė, kad universiteto miestelio policija, remiama vietos teisėsaugos pareigūnų, šeštadienį atvyko išvaikyti „nesankcionuotos stovyklos“ universiteto miestelio teritorijoje.

„Į tai, kas prieš dvi dienas prasidėjo kaip studentų demonstracija, įsiskverbė profesionalūs organizatoriai, niekaip nesusiję su Šiaurės rytų universitetu“, – pažymėjo universitetas.

Universitetas pridūrė, kad sulaikyti asmenys, pateikę galiojantį universiteto studento pažymėjimą, buvo paleisti ir jiems bus taikomos drausminės, o ne teisinės priemonės.

„Tie, kurie atsisakė atskleisti, kur studijuoja ar dirba, buvo suimti“, – pridūrė universitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tinginiu burelis

Tinginiu burelis portretas
Ten tie patys kur blakdikmatters looteriai ir piktybiniai bedarbiai išlaikytiniai apsinuodijusiom smegenim marksistai transformeriai žodžiu baideno rinkėjai imigrantai pašalpiniai studijuojantys už dyka ir protestuojantys uz 10 doleriu per valanda

ai

ai portretas
islaikytiniai beretnykai irgi nesusivokia, kad pensijos reik prasyt is tos salies kuriai mokescius mokejo

Romas

Romas portretas
na jeigu studentai nesuvokia kur ir kas, tai juos reikia siūsti atgal į medžius-kol sunoks.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių