Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybose – favoritų pergalės

  • Teksto dydis:

Pasibaigė dvi dienas vykusios pirmosios šių metų baidarių ir kanojų irklavimo varžybos – Lietuvos taurė – D. ir Z. Survutų memorialas.

Trakuose dvi dienas varžėsi daugiau negu 200 baidarininkų ir kanojininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Trakuose paaiškėjo kurios įgulos vyks į šių metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Keturviečių baidarių 500 m varžybose dalyvaus Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja. Dviviečių baidarių 500 m rungtyje olimpinėse žaidynėse startuos M. Maldonis ir Andrejus Olijnikas.

Po Lietuvos taurės varžybų, atsižvelgiant į Trakuose parodytus rezultatus, bus atrinktos ir dar dvi arba trys įgulos, kurios dalyvaus paskutinėse olimpinių žaidynių atrankos varžybose gegužės 8-9 d. Vengrijoje.

Olimpinėje atrankoje tikrai dalyvaus dvivietę kanoją irkluojantys Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. 500 m distanciją H. Žustautas ir V. Korobovas įveikė per 1 min. 48,572 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė 2,373 sek.

„Prieš šį sezoną dalyvavome net keturiose treniruočių stovyklose, daugiau negu įprastai. Įdėta daug darbo, išlieta daug prakaito, bet mūsų pasirodymas olimpinėje atrankoje priklausys nuo oro sąlygų. Mes abu irkluojame iš vienos pusės. Jeigu bus vėjas iš kairės, mums reiks daugiau vairuoti, o ne irkluoti. Mes tapsime nekonkurencingi, nes fiziškai neįmanoma prilygti varžovams tokiame lygyje. Todėl labai svarbu, kad nebūtų vėjo iš kairės ir galėtume parodyti viską, ką galime“, – sakė H. Žustautas.

„Mes vieninteliai pasaulyje tokiame lygyje irkluojame iš vienos pusės. Viskas priklausys nuo oro sąlygų. Į olimpines žaidynes patenka tik viena valtis, o daug stiprių dviviečių iš įvairių pasaulio šalių dar neturi olimpinių kelialapių. 500 metrų distanciją jau prisijaukinom, bet tobulėjimui ribų nėra. Labai norisi patekti į olimpines žaidynes ir kovosim iš visų jėgų dėl olimpinio kelialapio“, – teigė V. Korobovas.

Lietuvos taurės varžybose H. Žustauto ir V. Korobovo duetas laimėjo ir dviviečių kanojų 200 m rungtį, nuotolį įveikę per 39,56 sek. Vienviečių kanojų 200 m distancijos nugalėtoju tapo H. Žustautas, antroje vietoje finišavusį V. Korobovą aplenkęs 0,399 sek.

Tituluoti varžovai stojo prie starto linijos ir vienviečių baidarių 200 m varžybose. Nugalėtoju tapęs I. Navakauskas nuotolį įveikė per 36,157 sek. ir antroje vietoje likusį A. Seją aplenkė vos 0,592 sek.

Vienviečių baidarių 500 m varžybose Lietuvos taurę laimėjo Viktoras Čaplinskij, distanciją įveikęs per 1 min. 45,418 sek. Vienviečių baidarių 1000 m rungtyje nepralenkiamas buvo A. Olijnikas. Distanciją per 3 min. 57,333 sek. įveikęs A. Olijnikas artimiausią persekiotoją Ričardą Nekriošių aplenkė 3,389 sek.

Moterų varžybose net trijose distancijose nugalėtoja tapo Gabrielė Čerepokaitė. Ji laimėjo vienviečių kanojų 200 m varžybas (54,061 sek.) ir vienviečių kanojų 500 m rungtį (2 min. 34,771 sek.). Dar vieną taurę G. Čerepokaitė laimėjo kartu su Vytaute Gauryte 500 m dviviečių kanojų varžybose (2 min. 20,451 sek.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių