VMVT uždraudė į Lenkiją išvežti neprižiūrėtus ir išsekusius gyvulius

  • Teksto dydis:

Gegužės 9 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnai uždraudė išvežti galvijus, kurie turėjo patekti į galvijų auginimo ūkį Lenkijoje.

VMVT duomenimis, praėjusią savaitę dvi įmonės kreipėsi dėl sertifikato išdavimo dvejoms galvijų siuntoms. Šiaulių apygardos paslaugų skyriaus specialistai nuvykę į gyvulių laikymo vietą Mažeikių rajone aptiko apleistus, neprižiūrėtus galvijus, kurie buvo laikomi itin blogose sąlygose. Sertifikatas įmonėms UAB „Hantera“ ir UAB „Ekoangus“ ketinusioms išvežti gyvulius neišduotas.

Atvykę į gyvulių laikymo vietą, VMVT inspektoriai per apžiūrą nustatė, kad išvežimui į Lenkiją skirti galvijai išliesėję, apkibę mėšlu, nuplikusiais šonais, galūnėmis, nuplikusios ir kaklo sritys, kai kurie šlubuoja. Neprižiūrėti gyvūnai buvo priversti nuolat stovėti ant susikaupusio mėšlo. Tvarto prieigose ir aplinkoje neaptikta pašaro ir kraiko atsargų.

Dėl nepakankamo galvijų sveikatingumo, netinkamo ženklinimo ir gyvūnų gerovės pažeidimų priimtas sprendimas neišduoti vidaus prekybos sertifikato ir neleisti išvežti gyvūnų į kaimyninę valstybę. Informacija apie pažeidimus nedelsiant perduota Šiaulių apygardos priežiūros skyriui tolimesniam tyrimui.

Pasak VMVT, įmonių atstovams gresia sankcijos dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl?

Kodėl? portretas
Kaip ir kodėl tokia informacija dalijasi VMVT??? Kur kreiptis, jei straipsnyje informacija melaginga ir kaip spęndžiat tokius klausimus. Kai politikai ar seimo nariai meluoja- tai lyg ir norma. Kai veterinarai ne problemas padeda palengvinti ūkininkams ar bent pakonsultuoti, patarti, o prisimeluoja ir dar skuba ieškoti už ką tik nubausti ir kuo greičiau paskelbti visai Lietuvai, tai nėra normalu.

kaunietis

kaunietis portretas
Sita ragu ir kanopu kontora tegul dirba musu naudai,o ne nesireklamuoja uz biudzeto-ne savo-pinigus .Ivyki,kokiu Lietuvoje simtai,pateikia kaip savo zygdarbi,valdiski tranai,velniop juos ir desimtis kitu saraskino kontoru,tegu eina sieno ravet,

Chi

Chi portretas
O kas gyvuliams geriau- ar būti išvežtiems, ar toliau badauti?! Keistas nutarimas, neauginę gyvulių, tai nieko nesupranta..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių