Vilniečius už balandį pasieks perpus mažesnės sąskaitos

  • Teksto dydis:

Nepaisant prognozių, kad per anksti sostinės savivaldybei baigus šildymą ir vėl jį atnaujinus vilniečiams teks už tai susimokėti daugiau, sąskaitos už balandį juos pasieks perpus mažesnės.

Pasak „Vilniaus šilumos tinklų“ (VŠT), 50 kv. m. buto šildymas renovuotame daugiabutyje sostinės gyventojams vidutiniškai atsieis 17 eurų, o nerenovuotame – 29 eurus.

„Už 50 kv. m. ploto buto šildymą renovuotame, energetiškai efektyviame daugiabutyje vidutinė balandžio mėnesio sąskaita siekia 17 eurų, kovą klientai mokėjo 39 eurus, praėjusio šildymo sezono balandį – 23 eurus. Nerenovuotų, energetiškai neefektyvių daugiabučių gyventojai mokės 29 eurus, kai kovą ši paslauga vidutiniškai atsiėjo 69 eurus, pernai balandį – 36 eurus“, – pranešime sakė VŠT Klientų komandos vadovė Rūta Jasiulionienė.

VŠT teigimu, balandį šilumos kaina Vilniuje buvo mažiausia per šį šildymo sezoną – šilumos kilovatvalandė gyventojams kainavo 5,96 ct be PVM. Lyginant su kovo mėnesiu (6,97 ct/kWh be PVM), šilumos kaina mažėjo 16 proc, o su pernai balandžiu – šilumos kaina smuko penktadaliu.

„Balandžio mėnuo buvo neįprastas tiek savo orais, tiek susidariusia situacija. Balandžio 9 d. paskelbus šildymo sezono pabaigą po kurio laiko iškrito sniegas, o lauko oro temperatūra šovė žemyn, todėl reaguodamas į tai faktinę lauko oro temperatūrą miestas atnaujino šildymo sezoną. Vis dėlto dalis klientų nusprendė savo daugiabučiuose šildymo netęsti“, – pažymėjo VŠT atstovė.

ELTA primena, kad šiųmetį šildymo sezoną Vilnius paskelbė nutraukiantis balandžio 9 dieną, tačiau atvėsus orams ir iškritus sniegui, šildymas buvo atnaujintas balandžio 22-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai kad puse mėnesio ir šyldė.

neįtikėtina

neįtikėtina portretas
o birželį pasieks dar mažesnės.

Romas

Romas portretas
Mikroskopines saskaitos, kad zmones negautu infarkto, kai pamatis 5zenkle suma?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių