Smūgis narkomafijai: sulaikytas organizatorius bei kurjeris, rasta ir „moteriško kokaino“

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabanda.

Šių metų balandžio mėnesio viduryje Vilniuje teisėsaugos pareigūnai sulaikė asmenį, kuris automobilyje vežė apie 10 kg, įtariama, narkotinės medžiagos – kanapių. Atlikus kratas jo gyvenamojoje vietoje ir kitose naudojamose patalpose, buvo rasta ir paimta apie 5 kg psichotropinių medžiagų, įtariama, amfetamino, ir daugiau nei 1 kg, įtariama, narkotinės medžiagos – kokaino.

Taip pat buvo rastos ir paimtos fasavimo, dalinimo, svėrimo priemonės, pinigai ir kiti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai. Įtariama, kad sulaikytasis – narkotinių medžiagų kurjeris ir platintojas.

 

 

Tą pačią dieną buvo sulaikytas ir šios nusikalstamos veikos organizatorius, gerai žinomas teisėsaugos pareigūnams už anksčiau padarytą analogišką nusikalstamą veiką. Šiuo metu teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Atlikus kratas, rastas labai retai Lietuvos rinkoje neteisėtai platinamas rožinės spalvos, įtariama, kokainas, kurį pareigūnai praminė – „moterišku kokainu“.

Iš neteisėtos apyvartos išimtų narkotikų vertė didmeninėje rinkoje gali siekti apie 90 tūkst. eurų.

Sulaikytiems asmenims po pareikštų įtarimų skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Už inkriminuojamas nusikalstamas veikas jiems gresia laisvės atėmimas nuo 15 iki 18 metų.

Vilniaus apskr. policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo pareigūnai tęsia tyrimą siekiant nustatyti visus prie šios nusikalstamos veikos prisidėjusius asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baudos

baudos portretas
ju laukia

Lietuvos liberalų partijos giliame liūdesyje

Lietuvos liberalų partijos giliame liūdesyje portretas
Armonaitė ir Morgana verkia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių