A. Blinkenas tiki, kad susitarimas dėl įkaitų Gazos Ruože išlaisvinimo yra įmanomas

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį pareiškė, kad, jo nuomone, susitarti dėl paliaubų Izraelio ir „Hamas“ kare ir įkaitų išlaisvinimo vis dar įmanoma.

Tarpininkai stengiasi pasiekti, kad kovos būtų nutrauktos, kol Izraelis nepradėjo visapusiško sausumos įsiveržimo į Gazos Ruožo pietuose esančią Rafą, kurioje dabar glaudžiasi daugiau kaip 1,4 mln. palestiniečių.

„Todėl mes labai daug dėmesio skiriame šiam tikslui ir tikiu, kad tai įmanoma“, – sakė jis bendroje spaudos konferencijoje su albanų ministru pirmininku Edi Rama (Edžiu Rama) Tiranoje, Kaire tęsiantis tarpininkų deryboms.

„Esame pasiryžę padaryti viską, ką galime, kad judėtume į priekį ir išsiaiškintume, ar galime pasiekti susitarimą“, – pridūrė jis.

Spalio 7 dieną „Hamas“ Izraelio pietuose surengus brutalų išpuolį, dėl kurio kilo karas, kovotojai į nelaisvę paėmė apie 250 žmonių. Po lapkritį sudarytų paliaubų, kurių metu dalis įkaitų buvo paleisti, Gazos Ruože liko apie 130 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 29 yra žuvę.

Per „Hamas“ išpuolį Izraelyje žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP duomenys, pagrįsti oficialiais Izraelio duomenimis.

Anksčiau šią savaitę Izraelio kariuomenė paskelbė, kad per naktinę operaciją Gazos Ruožo pietiniame Rafos mieste išgelbėjo du įkaitus. Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio bombardavimą Rafoje žuvo apie 100 žmonių.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį bombardavimą ir sausumos puolimą anklave jau žuvo mažiausiai 28 663 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

A. Blinkenas ketvirtadienį atvyko į Albaniją su pirmuoju vizitu ir pasidžiaugė nepaprasta Vašingtono ir Tiranos partneryste, taip pademonstruodamas paramą savo Balkanų sąjungininkei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Izraelis įlindo į mėšlą iki ausų, nesusitvarko su organizuota karine grupuotę, įkaitai neišlaisvinti, teroristai ne nelikviduoti, žodžiu jokie tikslai nepasiekti, apart to, jog vykdomas palestiniečių genocidas.

Zurabas Smardalidze

Zurabas Smardalidze portretas
Kai Palestiną nušluos nuo žemės paviršiaus, tada ir jokių įkaitu nebebus. Amen

faktas

faktas portretas
JAV ir žydai okupantai vykdo palėstiniečių genocidą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių