A. Baerbock: nauji smūgiai rodo, kad V. Putinas nori sunaikinti Ukrainą

  • Teksto dydis:

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) antradienį pareiškė, kad Maskva siekia sunaikinti Ukrainą po to, kai per naują Rusijos smūgių seriją buvo smogta gyvenamiesiems pastatams.

„Kiekviena raketa (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas parodo, kad jis nori sunaikinti Ukrainą“, –  socialiniame tinkle „X“ rašė A. Baerbock ir pridūrė, kad Vokietija „palaikys Ukrainos žmones tol, kol jiems mūsų reikės“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovas pranešime „Telegram“ nurodė, kad naktį į antradienį rusai panaudojo įvairaus tipo ginkluotę. Jame sakoma, kad atakuota kritinė infrastruktūra, pramonės ir kariniai objektai ir kad pagrindinė atakų kryptis buvo Kyjivas. Per apšaudymus žuvo penki žmonės.

Tuo metu Rusija tvirtina, kad sunaikino visus objektus, į kuriuos taikėsi antradienį. Maskva nurodė, kad tai buvo „karinės pramonės“ objektai.

Rusija antradienį taip pat pranešė, kad praėjus kelioms valandoms po to, kai raketomis smogė Ukrainai, pati virš pasienyje esančio Belgorodo regiono numušė devynias Kyjivo paleistas raketas.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaVladimiras PutinasUkrainaAnnalena Baerbock

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių