Vokietijos URM: V. Putinas, įsiverždamas į Ukrainą, rizikavo Rusijos saugumu

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį nutrauktas „Wagner“ maištas rodo, kad prezidentas Vladimiras Putinas, įsiverždamas į Ukrainą, rizikavo Rusijos saugumu, antradienį pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministrė.

Šis sukilimas rodo, kad Rusijos karas prieš Ukrainą „yra ne tik puolimas prieš Ukrainą“, bet ir tai, kad V. Putinas „taip pat sukėlė pavojų savo šalies saugumui“, sakė Pietų Afrikoje viešinti Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok).

A. Baerbock patikino, kad Vokietija remia Ukrainą „humanitariniu požiūriu, atsižvelgdama į savigynos teisę ir ekonomiškai“, ir dar sykį paragino skubiai nutraukti karą.

„Mes, europiečiai, kaip Vokietija, į tai nesikišame. Žinoma, labai atidžiai stebime situaciją“, – sakė ji bendroje spaudos konferencijoje su PAR kolege Naledi Pandor.

A. Baerbock taip pat padėkojo PAR prezidentui Cyrilui Ramaphosai (Sirilui Ramafosai) už tai, kad jis vadovauja Afrikos delegacijai, kuri ragina siekti taikos tarp Kyjivo ir Maskvos.

„Wagner“ samdinių grupės vadovo Jevgenijaus Prigožino maištas sukėlė didžiausią per pastaruosius dešimtmečius politinę krizę Rusijoje.

J. Prigožinas, įsivėlęs į ilgalaikius nesutarimus su Rusijos karine vadovybe dėl karo, įsakė savo pajėgoms žygiuoti į Maskvą.

Autoritariniam Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai tarpininkaujant dėl krizės užbaigimo, jis galiausiai liepė jiems apsisukti.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaVladimiras PutinasAnnalena Baerbock

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių